Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Cylinder Brake Wheel på en 1991 Grand Am

De hjulcylindrarna på 1991 Pontiac Grand Am kontrollera förflyttning av bromsbackarna på bakhjulen. När du trampar på bromspedalen, distribuerar huvudcylindern bromsvätska hela bromsledningar. På bakhjulen, skjuter fluiden kolvarna ut på varje sida av hjulcylindern och tvingar bromsbackar mot trumman för att stoppa bilen. Liksom andra delar av bromssystemet kommer hjulcylindrarna slitage och behöver bytas ut. Den genomsnittliga gör-det-själv mekaniker kan ersätta hjulcylindrarna i garaget eller uppfarten, undvika att behöva ta bilen till en verkstad. Saker du behöver
Stoppklossar
Automobile jack
stödbenet
rörtång
Märkning krita
Shop handdukar
Wrench in
Bromskrets plug
Torx Hylsnyckelsats
Foot-pound momentnyckel
bromsvätska
dräneringskärlet
Clear plastslang
Inch-pound momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på ett plant underlag och stäng av nyckeln. Placera en uppsättning stoppklossar framför framhjulen.
2

Lossa muttrarna på hjulet du börjar med att använda rörtång, men ta inte bort dem. Höj Grand Am använder bil-uttaget. Placera en pallbock under bakaxeln på bilen och lyfta upp det så högt som möjligt för hand. Sänk bilen jack precis tillräckligt att bilen vilar på stödbenet.
3

Gör en markering på hjulet för att matcha upp det med axeln med hjälp av en märkning krita. Detta kommer att bidra till att hålla däcken balanserad när du sätter allt ihop. Ta bort lug nötter från hjulaggregatet och dra däcket bort från bilen. Gör en markering på trumman för att rada upp det ordentligt med axeln för balanseringen av kontona använder märkning krita.
4

bort bromstrumman från hjulet församling. Rengör all smuts och skräp från runt hjulet cylinder med en butik handduk. Hjulet cylindern är på toppen av hjulenheten.
5

Lossa muttern på inloppsröret bakom bromsen stödplåten hjälp av en skiftnyckel. Dra inte bromsledningen från fästplattan eller du kan skada den. Det kommer att separera från cylindern när du drar i cylindern off. Anslut bromsen linje med en broms kontakt för att förhindra vätskeförlust.
6

Ta bort skruvarna som håller fast hjulet cylinder till fästplattan med en spärr och en # 6 Torx-fattning. Dra hjulcylindern bort från fästplattan.
7

Placera den nya hjulcylinder på bromsen fästplattan. Dra åt fästbultarna på cylindern till 15 foot-pounds med en # 6 Torx-fattning och momentnyckel.
8

Ta bort pluggen bromsledningen från bromsledningen och anslut ledningen till hjulcylinder. Dra röret muttern till 12 foot-pounds med en bladvinkeltillsats kvarstad och momentnyckel.
9

Ta bort locket från huvudbromscylinder i motorrummet och lägga bromsvätska som behövs för att föra det till fullständig märkning. Montera broms trumman, se till att rada upp de märken du gjort när du tar bort den.
10

Montera hjulet och dra åt muttrarna med rörtång. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna med en stjärna mönster. Upprepa processen vid behov på det andra hjulet.
11

Bifoga en klar plast slang till avluftningsventilen på hjulcylinder. Öppna långsamt avluftningsventilen med hjälp av en skiftnyckel medan en medhjälpare trampar på bromspedalen. Låt vätskan rinna ut i avloppet pannan tills det inte finns några bubblor kommer ut med vätskan. Stäng ventilen med en skiftnyckel och vridmomentet till 65 tum-pounds med en tum-pound momentnyckel. Vid blödning bromsarna, börja med höger bakhjul, sedan flytta till vänster bak och upprepa processen.
12

Flytta till framsidan av bilen börjar med höger framhjul och upprepa proceduren följt i steg 11, och sedan flytta till vänster sida av Grand Am. Var noga med att kontinuerligt lägga bromsvätska till huvudcylindern som krävs för att förhindra bromsledningarna från att dra in luft i systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59362.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.