Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ett ABS relä i en Nissan Maxima

För att säkerställa korrekt bromsning, måste du ändra ABS relä i din Nissan Maxima när ABS-varningslampan lyser på förarens kontrollpanel. Det är oftast omöjligt att stoppa en bil som har en funktionsstörning ABS relä som reläet kontrollerar hela låsningsfria bromssystem. Saker du behöver
Skiftnyckel
stjärnskruvmejsel
8mm insex
ABS relä
Visa fler instruktioner
1

Park Maxima och set parkeringsbromsen. Öppna huven och fäst den med säkerhet baren. Koppla den svarta negativa batterikabeln genom att lossa muttern på klämman runt batteriet efter en skiftnyckel. Dra upp den och ställa den ifrån batteriet.
2

Ta kvartalet panelen trim under ratten genom att lossa skruvarna på båda sidor av panelen med en stjärnskruvmejsel. Leta efter den svarta skyddande rutan ABS. Ta bort denna skyddande ruta genom unbolting de fyra bultarna med en socket 8mm hex. Du bör se det svarta reläet.
3

Dra ledningsnätet från botten av reläet genom att trycka på knapparna på sidan av selen. Dra försiktigt ner på selen medan du trycker på knapparna. När detta är urkopplad, ta bort de fyra monteringsfästen med ett uttag 8mm hex.
4

Placera den nya ABS relä på den plats där du bara bort den felaktiga reläet. Fäst den genom att ersätta de monteringsfästen. Dra dem med socket. Anslut ledningsnätet i botten av reläet. Byt skyddande låda och fäst den genom att ersätta bultarna. Byt kvartalet panelen trim och dra åt skruvarna.
5

Anslut den negativa batterikabeln. Dra åt muttern på klämman. Stäng huven.
6

Starta bilen. Leta efter ABS-varningslampan. Om det förblir släckt, provköra bilen genom att köra långsamt och försöka stoppa. Om det handlar om, bör du ta bilen till en mekaniker att serva systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57039.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.