Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att blöda en Honda Civic Caliper

Bleeding bromsok på din Honda Civic hjälper utrensning gammal bromsvätska från bromsledningar och avlägsna eventuella luftbubblor fångade inom. Denna process bidrar till att förbättra prestanda för dina bromsar genom att ta bort vätska som har händerna fulla med fukt och instängd luft - faktorer som kan bidra till sörjig bromspedalen känsla och ökad bromssträcka. Blödning bromsok bör göras som rekommenderas inom Civic bruksanvisning. De Civic sport främre skivbromsar på alla utföranden och bak skivbromsar på högre prisklasserna trim såsom LX och Si. Saker du behöver
Turkiet Baster
rörtång
Ordet jack
Jack står
träbit
Bromsvätska DOT 3 eller DOT 4 (enligt specifikationen) katalog Shop handduk
Blocknyckelsats
Clear plastslang
Clear plastbehållare
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och koppla bort den negativa batterikabeln. Öppna bromshuvudcylindern reservoar och använda en kalkon Baster att ta bort så mycket vätska som möjligt. Var noga med att inte få någon bromsvätska på målade ytor. Släng den gamla vätskan på ett säkert sätt och tillföra ny bromsvätska i behållaren. Stäng behållaren när du är klar.
2

Lossa muttrarna med rörtång utan att ta bort dem. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och placera pallbockar under. Ta bort muttrarna och dra av hjulet från axeln.
3

Starta vid den bakre passagerarsidan av bilen och leta efter avluftningsventilen på baksidan av bromsoket. Placera en kombination skiftnyckel över avluftningsventil och ha den redo att vrida skruven. Skjut en längd klar plastslang över avluftningsventil och mata den andra änden till en klar plastflaska.
4

har en partner pump bromspedalen tills bromsarna känns fast. Placera en träbit under bromspedalen så att den inte kommer att sjunka till golvet under avluftning. Instruera din partner att trycka och hålla ner bromspedalen. Snabbt öppna avluftningsventilen med kombinationen skiftnyckel och låt bromsvätskan och all instängd luft att evakuera bromsledningar. Stäng ventilen när vätskan slutar dränering och instruera din partner att släppa upp bromspedalen.
5

Kontrollera bromsvätskenivån i bromshuvudcylindern behållare och tillsätt färsk bromsvätska vid behov. Alltid fylla på reservoaren, eftersom luft kan komma in bromsledningarna genom huvudcylindern om vätskenivån är för låg.
6

Torka bromsoket med en butik handduk. Har din partner pumpa bromspedalen tills bromsarna är fast igen och upprepa processen vid den bakre förarsidan hjul. När du är klar, lufta bromsarna på framhjulen med samma steg, arbetar från passagerarsidan hjulet på förarsidan hjulet.
7

Mount hjulen på fordonet och sänka den när du är klar. Kontrollera igen vätskenivån i behållaren och råga. Avlägsna träbit från under bromspedalen och pumpa bromsarna tills de blir fast. Starta bilen och försiktigt provköra Civic. Kontrollera om en fast och icke-sörjig bromspedalen känns som du bromsar. Släng den gamla bromsvätskan på ett säkert och miljövänligt sätt efteråt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58857.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.