Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter syresensorn på en 1999 Honda Civic

Syresensorn i en 1999 Honda Civic tar information från avgaserna och skickar den till ECU (motorstyrenhet) så att ECU kan avgöra hur effektivt att köra motorn. När syresensorn går ut, kan ECU inte sitt jobb och därför kommer motorn gå dåligt. Kontrollera motorn ljus kommer också att dyka upp på mätaren klustret, vilket indikerar ett problem. Byte av syresensorn bör ta ca 30 minuter att göra. Saker du behöver
Syresensor socket
3/8-tums Ratchet
antikärvningsmedel
ersätter syresensor
Visa fler instruktioner
1 < p> Pop huven. Lokalisera syresensor, som är ca 3 inches lång, och sticker ut från avgasgrenröret bredvid kylaren, mot passagerarsidan. Koppla den elektriska anslutningen leder till syresensorn med händerna.
2

Montera sockeln syresensor på syresensorn, sedan installera spärr på sockeln. Ta bort sensorn med Ratchet och kassera den gamla givaren.
3

Öppna antikärvningsmedel och använda den medföljande applikatorn att sätta ett tunt lager av föreningen på den gängade änden av syresensorn, se till att inte kontakta sensorn sluta själv.
4

Installera det nya sensorn i grenröret med 3/8-tums Ratchet och uttag, anslut sedan den elektriska anslutningen till syre sensor uttaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60393.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.