Hur installerar jag en elektrisk Taklucka?

Installera en elektrisk taklucka är ungefär som att ha det bästa av både Hardtop och mjuk-top eller konvertibla världar. Med en elektrisk taklucka, har du bekvämligheten med tryckknapp öppna och stänga. Du har också den intakta takkonstruktionen och fyra hörnstolpar tak, vilket är mer skyddande än en ren cabriolet med inget inlägg skydd, och det är fortfarande öppet tak ventilation, cabriolet känsla. Installera en elektrisk taklucka är en större utmaning än andra yttre ändringar. Du skär ett hål i taket, försegla den helt och ledningar i strömmen till det nya taket. Saker du behöver
Taklucka kit med diagram
Marker
Måttband
Scratch syl
File
Plast gummiskrapa
Metal sekatören
Powered plåt sax
Sladdlös skruvdragare med # 2 Phillips skruvmejsel bit
2-tums maskeringstejp
Metall primer
Headliner material och lim
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera och placera takluckan från insidan av fordonet. Höj inre huvudet facket använde mallen för att spåra formen på headliner, på plats mot innertaket 4 inches från vindrutan. Undvik hinder såsom medlemmar tak kors. Använd scratch syl att peta ett hål genom innertaket, vid den markerade mitten av huvudet facket. Skjut syl svårt nog att göra en märkbar utsprång i metall takpanelen.
2 Undvik att ledningarna i takpanelen.

Ta headliner board från taket interiören. Mät taket från utsidan för att hitta raden taket centrum. Mät och markera främre snittet linje 1 ¼ inches framför utsprånget du gjort i taket exteriör.
3

Rada upp medföljande taket mallen centrumlinje till centrumlinje på taket fordonet. Tejpa mallen för att säkra den medan du använder 2-tums maskeringstejp till skärningslinjen. Använd scratch syl för att göra en förrätt hål, 2 inches innanför linjen, för metall sekatören att starta snittet, använd sedan de drivna plåtsax för att klippa ut taket metall. Fila den skurna linjen fri från metall grader.
4 Luckan bör vara en tight passform men inte så hårt att du måste slå den på plats.

Lyft takluckan i snittet för att se hur det passar. Gör eventuella justeringar snittet. Ta bort takluckan och tillämpa metallgrundfärg till snittet. Rengör undersidan av fönstret kit huvudramen och tillämpa headliner lim på innerkanten av det.
5

Ställ takluckan i den förberedda öppningen, rensa motorfästet av metallen kanten. Hook klämringen ovanför motorfästet från det inre sidan av taket. Se skruven sekvens på den installera mallen och dra åt skruvarna i den ordning som anges för att hindra bucking kanten av snittet. Använd den sladdlösa skruvdragare för att dra åt skruvarna på plats.
6 Squeegees, används på rätt sätt, inte kommer att lämna ränder eller märken smutskasta.

Rengör bort överflödig fogmassa som ska pressas ut när du drar åt skruvarna. Också, rengöra taket och taklucka glaset med skrapan. Följ de medföljande instruktionerna för att flytta takbelysning och tråd i takluckan switch.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/sunroofs/97989.html

Previous:
Next:

sunroofs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.