Hur man byter Taklucka Weatherstrip

Taklucka weatherstripping förhindrar vattenläckage in i bilens interiör. Det förseglar och skyddar glas eller metall taklucka, utan det står din bil interiör utsätts för vatten fläckar. När weatherstripping försämrar eller går sönder, byt ut den för att säkerställa ett kontinuerligt skydd. Sprickor bildas inuti gummit efter månader av exponering för väder och vind. Byta denna del tar den bättre delen av en timme och kräver ingen speciell färdighet. Saker du behöver
tång eller skruvmejsel
Handduk
Auto Cleaner Review Aceton
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på ett område som omfattas som ett garage. Öppna takluckan.
2

Ta bort clipsen metallhållaren håller takluckan tätningslist på plats, med hjälp av en skruvmejsel eller tång. De flesta soltak använder två hållare clips att fästa weatherstripping på plats.
3

Dra weatherstripping ur spåret, helt ta bort den från takluckan.
4

Rengör insidan spåret som höll weatherstripping med en handduk och automatisk renare. Applicera aceton eller en avfetta medel för att ta bort envisa fett.
5

in den nya tätningslist i samma spår längs utsidan av takluckan. Skjut tunnare kanten i spåret kanalen i ena änden, och sedan arbeta runt kanten på takluckan, trycker tätningslisten i kanalen som du går.
6

Tryck spärren på plats över tätningslist och knäppa kanterna under kanten av takluckan för att hålla tätningslisten på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/sunroofs/97975.html

Previous:
Next:

sunroofs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.