Hur man installerar en Folding Taklucka

Nästan alla drömmer om att köra ner natursköna vägar med vinden i sitt hår när de kryssning längs i sina konvertibler. Naturligtvis är denna dröm inte alltid uppnås eller mycket praktiskt, men det finns alltid möjlighet att installera en hopfällbar taklucka för det näst bästa för en riktig cabriolet. Det bästa med en hopfällbar taklucka är att det är mycket lättare att installera än en sufflett och det kan även monteras på fyrdörrars familjens bil om du är så benägna. Om du är engagerad i tanken och kan följa instruktionerna mycket noga, hittar du dig själv att leva ut dina drömmar med din nya fällbara taklucka, även om du kör en sedan med två bilbarnstolar i ryggen. Saker du behöver
Måttband
Monteringssats sälja Grease penna
Maskeringstejp märkband
(tillval) katalog Laser nivå (tillval) katalog Borra
Sticksåg, tigersåg, nibbler eller dö kvarn
Utility Grinder kniv
eller fil
Visa fler instruktioner
1

Mät taket på bilen för att hitta den exakta storleken fällbara taklucka du kommer att behöva. Med en hopfällbar taklucka du kan installera en taklucka med endast en 2-tums avslut på vardera sidan.
2

Köp en taklucka kvalitet vikning. Precis som med en sufflett, är en hopfällbar taklucka tillverkad av ett slitstarkt material, men kommer också att stå upp mot väder och sol, så se till att hitta en återförsäljare som kommer att stå bakom sin produkt.

3

Kontrollera din installation kit för att se till att alla delar finns där. Det bör finnas en uttömmande delar lista med bruksanvisningen.
4

noggrant mäta och markera området för att takluckan med en fett penna eller märkpenna över maskeringstejp.
5

Tejpa fast mallen på toppen av taket med hjälp av de uppmätta märken som din guide. Använd en laser eller krita linje för att säkerställa att din mall är rak, och släta ut rynkor eller veck i pappret.
6

Klipp ut mallen området som så småningom kommer att vara öppningen i taklucka .
7

Outline öppningen med en fett penna och lämnar ramen av mallen på plats. till den främre ramen delar vid indikation varumärkena
8

Drill. Dessa kommer att vara styrhål för vindskyddet. Se till att du bara borra genom plåttaket och inte via din liner board eller headliner material.
9

Gör en pilot hål strax innanför spårade kontur för öppningen genom att borra rakt ner i metallen.
10

Använd en sticksåg, tigersåg, die grinder eller Nibbler att avlägsna metall från taket av vården. Om du inte har något av dessa verktyg hemma redan, kommer de flesta järnaffärer har dem tillgängliga för uthyrning.
11

Peel metall bit bort från taket, med stor uppmärksamhet till taket revbenen som går över biltaket.
12

Skär taket revbenen längs utskurna linjen med en die grinder eller tigersåg. En sticksåg är mindre benägna att göra ett bra jobb.
13

Koppla kupolen ljus och ta bort den från insidan av taket.
14

Skär headliner styrelsen med en vass mattkniv med metallram taket skärs för att guida dig.
15

försiktigt rada headliner styrelse med 3/4-tums maskeringstejp längs klippkanten. Du bör göra detta inifrån, eftersom du inte kommer att kunna nå denna yta mycket väl från toppen av bilen.
16

Klipp längs den yttre kanten av maskeringstejp, bredda öppningen i headliner styrelsen att vara något större än hålet i taket.
17

Trimma taket revbenen ner 3/4 inches längre än taket öppningen.
18

Slipa eller fila skurna takkanter att ta bort eventuella vassa kanter. Detta är mycket viktigt, eftersom det fällbara taket är tyg och kan lätt fastna eller riva på några vassa kanter.
19

Lägg ned remsorna aluminium bufferten runt kanten av snittet öppningen, var noga med att linjen kanterna upp.
20

Montera vindskyddet med de tätande brickor och muttrar som ska anges i ditt kit. Låt riktskärmen att förbli löst fästa.
21

Släpp fällbara takluckan i snitt ut försiktigt. Gå hela vägen runt bilen, inspekterar passform för att se gummitätningarna sitter ordentligt på ramen.
22

Wire motorn ner genom "A" stolpe, eller axeln på antingen sida av vindrutan, om du installerar en motoriserad fällbara taklucka.
23

Sätt den bakre klämman ramen och skruva ner den.
24

Fäst bitarna sidoramelement och skruva in hela vägen runt båda sidor.
25

Installera stöd balkar. Var noga med att dra åt alla skruvar till samma täthet runt öppningen.
26

Knäpp trim täcker för sido-och bakre ramarna på plats.
27

Linje ramen med nypa trim början vid centrum av den bakre delen av ramen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/sunroofs/97953.html

Previous:
Next:

sunroofs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.