Hur man installerar ett soltak i en Mini Cooper

Mini Cooper är en liten bil som är relativt lätt att kyla med extern luftflöde på grund av sin storlek. Som ett alternativ till luftkonditionering, kan bilen kylas med fönstren rullade ner och en öppen taklucka, tillåter vinden att sänka temperaturen i bilens interiör. Luckan kan också låta solljuset in i fordonet. Men om Mini Cooper tillverkades utan en taklucka, det finns fortfarande alternativ för att installera ett, inklusive installation av en taklucka hemma med lite tid och en eftermarknad taklucka monteringssats. Saker du behöver
icke-permanent fin spets markör
Måttband
Razor Saber blad
såg
Drill
Borrspetsar
Skruvmejslar
Visa mer Instruktioner
1

Utvärdera Mini Cooper tak och dess förmåga att upprätthålla installation av en taklucka genom att inspektera insidan och utsidan av taket. Ägna särskild uppmärksamhet åt några armaturer eller ledningar som kan vara placerade i det område som du planerar att installera takluckan. Din Mini Cooper bruksanvisning kan ha ett diagram över taket, vilket kan vara till hjälp, men en taklucka monteringssats kan också vara skräddarsydda för Mini Cooper. Mät tillgängliga område med måttbandet.
2

Välj och köpa en taklucka monteringssats för Mini Cooper, prioritera ett kit som är speciellt utformad för Mini Cooper och alternativt en generell användning taklucka, väljas med hänsyn till storleken av taket på din Mini Cooper och utrymmet för taklucka installation.
3

Förbered taket på Mini Cooper genom att kartlägga installationsområdet med taklucka mall i monteringssatsen. Spåra konturerna av soltaket mallen med en icke-permanent markör. Förbered installationen genom att koppla bort batteripolerna, förebygga chock om du oavsiktligt skär genom en kabel under installationsprocessen.
4

Borra hål runt konturen du spåras på Coopers tak. Använd de förborrade hålen för att starta sågen och sedan såg längs den spårade kontur. Kör sågen runt kanten av hålet du skär att göra vissa att de ojämna kanterna trimmas bort.
5

Razor skär headliner av Mini Cooper med små streck av rakblad, i motsats till sågning åtgärder, vilket kan riva innertaket bort från hålet. Razor skär över hålet flera gånger för att se till att hålet prydligt trimmas. Avlägsna och kassera armatur.
6

Installera ramarna för takluckan i hålet du skär i taket av Mini Cooper. Kontrollera om en snäv och säker passform och sedan installera gjutning, frigolit infogar och ringen som håller den taklucka glas.
7

Montera glaset i ramen av takluckan, göra vissa glaset kommer låsa ordentligt och att det passar väl insidan av ramen.
8

Avinstallera takluckan ner till öppningarna och plats gummilister insidan av takluckan hålet. Använd fogtätning att fylla eventuella luckor mellan gummilister och ramarna. Placera alla taklucka delarna Installation Kit tillbaka i hålet och dra åt den färdiga takluckan med skruvmejseln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/sunroofs/97992.html

Previous:
Next:

sunroofs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.