Skillnader mellan en Moonroof & en Taklucka

Skillnaden mellan moonroofs och soltak är ofta misstolkas. I själva verket är skillnaden mellan de två enkla, eftersom det är bara en fråga om material. I huvudsak är det en stor skillnad mellan moonroof och taklucka. Skillnaden

En taklucka är en biltaket med en metall panel som glider in i taket eller lutar uppåt för att släppa in luft. En moonroof är en stationär, glastak - som ett fönster på biltaket
Brief History

Även om det ofta sägs att Ford Motors uppfann moonroof,. Det infördes först och användes först av dem. Den moonroof var faktiskt skapades 1973 av den amerikanska Taklucka Company, eller amerikanska bilar Specialty (ASC).
Fördelar och nackdelar

Glas moonroofs tillåta mer sol i bilen utan att behöva öppna den hela vägen, så att du kan njuta av solen och vara under den blå himlen oavsett väder skick. Med soltak, kan du njuta av bara solen om du öppnar grej och låt luft i också. Men ibland kanske du vill inte vara i solen hela tiden. I dessa fall, soltak är mer föredragna. Ändå moonroofs brukar komma utrustad med en sekundär, tygklädd glidande panel. Addera Varför kallas det en "Moonroof"?

Termen myntades av en Ford marknadschef vid namn John Atkinson på 1970-talet, men lite är känt om innebörden bakom namnet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/sunroofs/97974.html

Previous:
Next:

sunroofs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.