Hur man lägger ett soltak i en bil

En taklucka är en tillgång på långa resor i sommar genom att erbjuda bra ventilation. Installera din egen taklucka kommer att kräva vissa specialiserade verktyg och självförtroende att faktiskt skära ett hål i toppen av din bil. Soltak kommer i byggsats med fullständiga instruktioner. Saker du behöver
Taklucka kit
Skruvmejsel
Tape nära Old plåt
Sheet skär
Borrmaskin och borrar
Metal fil
Metall primer
Tätningsmedel
ren trasa
Razor kniv
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på en plan yta, helst i ett garage med gott om plats.

2

Sätt ett gammalt lakan över inredningen i bilen för att skydda och hålla mallen som medföljde satsen upp till taket. Kontrollera att det finns minst fyra tydliga inches hela vägen runt det. Tryck skruvmejseln genom headliner (inre taket på bilen) vid två hörn av mallen för att göra två små bucklor i taket på bilen. Addera 3

Placera mallen på utanför bilen och linje upp det med bucklor som du gjort i taket. Fäst mallen på plats med tejp.
4

Borra ett hål genom en av bucklor du gjort så att du kan ge den skär en startpunkt. Mycket försiktigt skära genom taket på bilen i linje med den mallen. Var extremt försiktig när du använder plåtsax så att du inte skadar dig på vassa knivar.
5

jämna ut kanterna på hålet med filen innan du kontrollerar att takluckan passar och arkivering av lite mer metall om nödvändigt. Applicera primer till plåten kanterna.
6

Kör en linje av tätningsmedlet som kom med satsen runt läppen av takluckan och placera den på plats. Stick den vid en startpunkt och rulla den, trycka den på plats längs takluckan som du gör. Anslut låsringar och skruvar.
7

Använd trasa för att torka bort överflödigt tätningsmedel och montera resten av takluckan enligt anvisningarna som följde med det.
8 < p> Använd rakkniv kniv för att justera headliner och ställa tillbaka den på plats. Du måste skära tyget och kortet till rätt form och snyggt i position med hjälp av trim gjutning som kom med satsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/sunroofs/97986.html

Previous:
Next:

sunroofs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.