Hur man installerar ett soltak i en Dodge Ram

Lägga till en taklucka till en Dodge Ram lastbil är lättare än många fordon, faktiskt den svåraste delen är att göra den första cut. Utan behov av att avlägsna eventuella stöd eller konsoler även med ett tak så stor som 22 inches bred och 42 inches lång, är detta ett bra hem projekt. Installera en taklucka i Dodge Ram kräver speciella verktyg, förmågan att göra exakta snitt och en dag i taget. Saker du behöver
Taklucka kit
Tarp
Skruvmejslar
Borr och bits
Plåtsax
File
Metall primer
Tätningsmedel
Razor kniv

Visa fler instruktioner
1

Kontrollera alla delar kom i takluckan satsen och lägg ut alla verktyg i arbetsområdet. Lay sätena hela vägen tillbaka och täcka insidan av Ram med en plåt eller presenning.
2

Håll skuggan magasinet till toppen av taket interiör och driva en skruvmejsel genom innertaket vid varje hörn. Använd tillräckligt med tryck för att grop taket aning. Ta headliner och styrelser stöd. Addera 3

Tejpa mallen på Ram tak med groparna som vägledning. Borra ett hål genom en av groparna till hjälp får de plåtsax igång. Klipp ut taket genom att följa mallen och se till att vara exakt.
4

Jämna metall kanterna med en fil och ställa takluckan på plats för att testa passform. Gör eventuella justeringar och täcka ren metall kant med metall primer för att motstå rost. Rengör botten av takluckan och köra en sträng av tätningsmedel runt läppen av takluckan.
5

Släpp takluckan ramen i öppningen och anslut klämringen och skruvar, dra inte beröva någon. Montera resten av taket och ersätta headliner. Använd en rakkniv kniv för att göra någon justering och rengör det nya glaset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/sunroofs/97957.html

Previous:
Next:

sunroofs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.