Vad är en Pyrometer Gauge ?

Mätare på instrumentbrädan på en bil ger föraren återkoppling om vad motorn gör . Lägga till en pyrometer är en annan mätanordning som kan hjälpa en förare förvissa eventuella problem som motorn kan ha . Funktion

En pyrometer mäter temperaturen hos motorn genom sina avgaser. En sond placeras i flödet av frånluft ta emot det bästa måttet på hur varm motorn rök blir . Normala intervall är från 300 grader till 1200 grader . Eventuella fluktuationer från detta intervall kan skada motorn .
Potential

Övervakning av ångor kan berätta om det finns ett problem i motorn , såsom luftintag blockering eller motor överbelastning. Att vara medveten om motorns aktiviteter kan hjälpa till att stoppa en dyr reparation genom att fånga den tidigt , kräver endast smärre reparationer , innan skadorna blir alltför stora .
Fördelar
< p > I synnerhet kan pyrometrar vara extremt användbart för turboladdade dieselmotorer. Att ha en lång livslängd för en turbo , låt Pyrometern att läsa 300 grader innan den stänger av turbo off . Denna avsvalningsperiod kan inte avgöras utan en temperaturmätare som pyrometern .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97374.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.