Hur man bygger Glasfiber Sub Bilagor

Anpassade glasfiber sub kapslingar är populära eftermarknaden uppgraderingar till bilar. Till skillnad från generiska kapslingar köpte i butikerna är skräddarsydda konstruktioner perfekt integrerat i formen på din bil. Du har komplett kontroll över storlek, form och placering av skåpet, så att du kan arbeta med oavsett utrymme du har tillgängligt. Bygga ett anpassat hölje är ett utmanande projekt, men du kan enkelt prova ett par gånger tills du får det rätt. Saker du behöver
Vakuum
Maskeringstejp
Tinfoil
glasfiberväv
Saxar
glasfiberharts och katalysator
Blandning skopor till Mixing pinnar
målarpenslar
Cutting Tool Review Borra
Plywood
Pencil
Jigsaw
Limpistol
Fleece
Häftpistol
Sandpapper
Glasfiber primer och färg (tillval)
Bolts
Subwoofer
Skyddshandskar, kläder, glasögon och mask
Visa fler instruktioner
baksidan av kapslingen
1

bort allt från stammen och dammsuga utrymmet ordentligt.
2

klär insidan av stammen där du planerar att bygga din låda med flera lager av maskeringstejp, följt av ett skikt av aluminiumfolie hålls på plats med fler band. Dessa skikt bör sträcka flera inches förbi de avsedda kanterna av höljet och kommer att skydda stammen från glasfiberharts. Den maskeringstejp och aluminiumfolie måste följa konturerna av stammen så nära som möjligt.
3

Skär glasfiber duk till 5-tums rutor. Du kommer att behöva en hel del av dessa, och det är alltid bäst att skära för mycket. Du kan spara alla matrester för ett framtida projekt, men du vill inte köra ut halvvägs genom tillämpning av glasfiber.
4

Blanda en sats av glasfiber harts med katalysator i en disponibel mixning hink. Härdade glasfiber är mycket svåra att få bort, så det är mycket lättare att helt enkelt kasta hinken bort. Lägg katalysatorn efter blandningsförhållandet noterat på hartset behållaren. Det är mycket viktigt att få blandningen korrekt. Om du lägger för lite katalysator, kommer hartsen härdar aldrig, men om du lägger för mycket, kommer det härdar långt för att snabbt för att vara användbara.
5

Pensla ett lager av katalyserad harts på aluminiumfolie ytan . Tryck rutor av glasfiber i hartset, överlappande dem något för att säkerställa full täckning. När rutorna täcker hela området, använd borsten på penseln för att knacka mer harts in dem. Detta mättar fullt glasfiber med harts och tvingar ut eventuella luftbubblor.

Lägg tre lager av glasfiber torg och harts och sedan låta det hela härda i flera timmar. När glasfiber har helt härdat, kan du ta bort den från stammen (ta bort tejpen och folier samt).
6

Trimma ojämna kanter utanför glasfiber med en såg eller roterande verktyg med en skärande blad. När detta är gjort, borra ett hål i ryggen tillräckligt stora för att passera audio kablar genom.
Interiör och framsidan av höljet
7

Rita en cirkel på en bit plywood som matchar diametern på subwoofern. Rita en annan cirkel runt den första, 1 tum längre ut. Detta skapar en tum bred ring kallas talaren ringen. Skär talaren ringen ur plywood med en sticksåg.

Medan du har sett ut, skär fyra tum breda remsor av plywood. Två ska vara i samma höjd som skåpet, och de andra två ska vara en tum eller två kortare.
8

Limma remsor av plywood till högtalaren ringen med varmt lim för att bilda ett "bord. " Limma bordet till mitten av inneslutningen bas, med korta ben i fronten så att högtalaren ringen tiltar framåt. Du behöver inte oroa dig för styrkan i limmet, det håller bara talaren ringen på plats tillfälligt.
9

drapera en bit fleece över hela inneslutningen. Häfta det till ytan av högtalaren ringen, dra det hårt som du gör det. Sträck den runt kanterna på glasfiber och varmt lim den på plats. Klipp av överskott fleece när den har limmats hela vägen runt. The fleece kommer naturligtvis anpassa sig till formen hos inneslutningen och högtalare ringen.
10

Blanda en liten sats av glasfiber harts och katalysator. Borsta den på fleece, mättar den. Låt detta harts för att bota, ger ett stabilt underlag för att bygga upp glasfiber.
11

Blanda en större sats av harts och katalysator. Borsta den katalyserade hartset på den stelnade fleece, sedan tillämpa fyra lager av glasfiber rutor enligt samma förfarande från föregående avsnitt. Låt glasfiber härda över natten.
12

Skär hålet ur högtalaren ringen, efter den ursprungliga träet formuläret. När detta är klart, sand hela den yttre ytan av inneslutningen. Börja med 100-grit sandpapper för att avlägsna eventuella vassa grader, sedan flytta till 200 och 300-grit att jämna ut ytan. Tvätta bort dammet med aceton på en trasa.
13

Prime och måla höljet om så önskas.
14

lådan placeras i bagageutrymmet genom att först passera högtalarkabeln genom det borrade hålet. När höljet är på plats, borra flera hål även om botten och genom stammen ramen. Använd bultar genom dessa hål för att fästa höljet på plats.
15

Anslut subwoofern till audio kablar och skruva in den i höljet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97485.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.