Hur för att passa alla matta i bilen

Installera mattan i en bil kan vara en fysiskt dränering uppgift, men när det är gjort på rätt sätt, har höga belöningar. Tvärtemot vad många tror, ​​är det möjligt att installera ganska mycket varje matta in i en bil, du behöver bara vissa lim och verktyg för att få det gjort. I det här fallet är projektet fordonet en '32 Ford hot rod med ingen inredning, redo för mattan, men denna process är densamma för alla fordon. Saker du behöver
Maskeringstejp
maskeringspapper
Spray grade kontaktlim
Limpistol
Air kompressor
rakblad
Vakuum
Matta åtgärd
Tape
Klädsel ångbåt
Visa fler instruktioner
1

Rengör insidan av bilen med hjälp av ett vakuum. Se till att ytan är ren innan du börjar lägga mattan.
2

Mät bredden och längden av interiören med måttband. Lägg en fot i varje ände av den mätning och överföring som till mattan. Addera 3

Skär mattan med hjälp av rakblad. Detta kommer att ge dig en grov form av mattan, vilket ger dig utrymme att skära av ändarna.
4

Vänd mattan över så att botten av mattan är vänd uppåt och spraya i mitten av den med hjälp av limpistol och kontaktlim. Detta är mittpunkten för layout, och kommer att komma igång i processen.
5

Spray kontaktlim på mitten av golvet med limpistol. När kontaktinstitutionen cement har torkat - ca 5 till 10 minuter beroende på förhållanden - fastställa mattan nedåt in i det inre och tryck fast mattan ned på golvet. Se till att mattan är centrerad innan det läggs ner så att du inte hamnar kort i ett hörn eller annat.
6

Mask utanför dörrposter och instrumentpanel med hjälp av maskeringstejp och maskeringspapper . Detta är att hålla någon lim overspray från att träffa några målade delar.
7

Dra tillbaka den ena sidan av mattan och spraya kontaktlim på golv och botten av mattan med limpistol. Ställ inte mattan ner på golvet tills limmet har torkat.
8

Tryck på sidan av mattan ner på golvet, som arbetar från mitten av fordonet ut.

9

Använd klädseln ångaren i områden där mattan inte är följsamhet till det inre, liksom kring transmission puckel eller brandvägg. Detta kommer att slappna av materialet och ge dig mer utrymme att skjuta. Du kan också sätta lättnad nedskärningar i mattan vid behov med hjälp av rakblad.
10

Upprepa steg 7 till 9 för den andra sidan av interiören.
11

Cut mattan längs omkretsen av det inre av hytten med hjälp av rakblad. Du vill klippa mattan så långt på utsidan som möjligt så det ser naturligt.
12

Använd rakblad att skära ut alla hål för säten eller bulthål.
13

Ta bort maskeringstejpen och papper från fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97093.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.