Felsökning VDO sändarenheterna

VDO producerar en tredje part raden av bil mätare, allt från temperaturmätare till tryckmätare. VDO skicka enheter övervaka din bil komponenter och processer och sedan rapportera denna information till din bil s mätare. Om du börjar märka udda läsningar på dina mätare, kan din bil komponenter inte fel - det kan finnas ett problem med din VDO avsändare. Saker du behöver
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Testa en VDO temperatur sändare med en multimeter. Koppla multimetern till "Ohm." Tryck på temperaturen avsändaren med multimeter pluskabeln, eller klämma den positiva ledningen till avsändaren. Peka eller klämma multimetern svarta kabeln till en fast metall del av din bil. Temperaturen avsändaren ska registrera 700 Ohm vid kall och 22 Ohm efter bilen har värmts upp.
2

Testa Ohm utgång av en VDO tryck avsändare med en multimeter. - Ställ in multimetern till "Ohm." Peka eller klämma multimetern svarta kabeln till en fast metall del av bilen. Tryck på avsändaren med multimeter pluskabeln. Avsändaren ska registrera 10 Ohm med motorn avstängd. Starta motorn och testa trycket avsändaren igen. För motorer med 40 pumpar psi olja, bör avsändaren registrera 105 Ohm. Det bör registrera 152 Ohm för motorer med 60 pumpar psi olja.
3

Testa din VDO bränsle avsändare med en multimeter. Koppla bort bränslet avsändaren positiva ledningen från bränslemätare, koppla den negativa kabeln. Tryck minuskabel multimetern till den negativa kabeln och den positiva ledningen till den positiva ledningen. Bränslet avsändare bör visa mellan 10 och 180 ohm, beroende på hur mycket bränsle som finns i tanken. Det bör registrera 10 Ohms på en full tank och 180 ohm på en full tank. Om din bränslenivå faller mellan full och tom, bör Ohm utregistret mellan 10 och 180 Ohm.
4

Testa din VDO hastighet avsändare, även känd som "Hall Effect" avsändare. Koppla de röda och svarta kablarna, kopplade till plint två och tre, från baksidan av hastighetsmätaren. Slå en multimeter till "volt" och sedan matcha de röda och svarta ledningarna hos din multimeter till de röda och svarta kablarna du har kopplat. Avsändaren Spänningen ska ligga mellan fem och 12 volt. Se till att kablarna är anslutna till rätt terminaler på mätaren plint och att inga ledningar korsas eller röra. Den röda tråden går till terminal två och den svarta kabeln går till terminal tre. De vita trådarna ansluter till terminalerna sex och åtta. 12V kabeln ansluts till plint fyra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97604.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.