Hur man installerar en Autometer Turbo Boost Gauge

Turbo Boost mätare mäter lufttrycket i turbomotorer, och se till att luft-bränsleblandningen stannar inom acceptabla gränser. Turbomotorer komprimera luft och injicerar den in i förbränningskammaren. Mer luft innebär bättre explosion och högre effekt till motorn. Om luftblandningen är för hög eller för låg, kan det skada motorn. Turbo Boost mätare är viktigt att följa denna balans. Autometer gör ett stort sortiment av mätare, varvräknare och hastighetsmätare för att möta de flesta bilentusiaster behov. Saker du behöver
Drill
Skruvmejslar
Skiftnycklar
Säkring
Splicer
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att motorn är kall och koppla bort den negativa batterikabeln från bilbatteriet för att undvika skador under installationen.
2

Borra ett hål för att installera mätaren i instrumentpanelen. Beroende på Autometer uppsving köpt gauge kommer hålet vara antingen 2 5/8 inches eller 2 1/16 tum. Fäst mätaren på instrumentbrädan med konsoler och muttrar medföljer mätaren.
3

Borra ett 1-tums hål genom fordonets brandvägg. Brandväggen är den metall panelseparerande fordonets interiör och motorrummet. Montera gummigenomföringen tillhandahålls med mätaren i hålet. Genomföringen skyddar trådarna som kommer att tråden genom detta hål fransar sig.
4

Montera MAP-sensorn på motorsidan av brandväggen eller till insidan av fordonets stänkskärm. Tryckporten, vilket är röret som sträcker sig från MAP-sensorn, måste vara vänd nedåt.
5

Tryck ena änden av slangen adapter som medföljer mätaren i tryckporten på MAP-sensorn. I den andra änden av slangen adaptern, sätt i "T"-format stycke. Den "T" är det vakuum pjäs som luften passerar medan motorn är igång.
6

Anslut plug-in fast adaptern i baksidan av Laddtrycksmätare, kör den motsatta änden genom brandvägg och sätt in den andra änden av pluggen i MAP-sensorn.
7

Anslut den svarta kabeln till en ren och säker mark.
8

Använd ett skarvdon för att ansluta den vita kabeln i det inre strecket belysning. Anslut skarvaren på den befintliga streck belysning tråd och placera den vita kabeln från mätaren till andra anslutningspunkt på skarvaren.
9

Anslut den röda kabeln till en 12-volts källa som upprätthåller makt medan strömmen dras igång. För att hitta en lämplig källa, leta efter föremål som upprätthåller strömmen när motorn startas. Anslut den röda kabeln i samma krets. Autometer tyder på att den röda tråden bör också smält före anslutningen.
10

Anslut den negativa batterikabeln och testa fordon. Vrid nyckeln till läge "ON". Mätaren kommer att flyttas från stoppinnen till noll. När mätaren når noll, startar motorn. Om visaren når vakuum utan att återvända till stoppstiftet position på mätaren, allt har anslutits ordentligt. Om mätaren återgår till stoppstiftet position måste en ny ledningsdragning positionen för den röda tråden vara placerad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97603.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.