Hur man installerar Wolo Powerhouse Airhorns

Den Wolo Powerhouse airhorn är en 120 decibel dual-trumpet exteriör horn som du monterar på taket av ditt fordon. Den drivs av en egen kompressor, som du ansluter till din bils elsystem. Du kan använda separat brytare medföljer hornet att ljuda det eller så kan du ansluta den till din ratt horn switch. En speciell Wolo Powerhouse modellen innehåller en bakre LED-display som fungerar som en hjälp-broms eller motorn ljus. Du kan antingen installera regelbundna eller LED modell själv om du har erfarenhet med lätt bil elektriska och kropp arbete. Saker du behöver
Drill med 3/16-inch, 5/16-tums och 3/8-tums bitar
Märkpenna eller fett penna som är synligt på bilens yta
Skruvmejsel
Wrench
Tänger
16-gauge wire
18-gauge wire
20-ampere säkring och säkringshållare (tillval) katalog 3-ampere säkring och säkringshållare (tillval för LED-modellen)
Tejp eller kardborrband för säkringshållare
Visa fler instruktioner
1

Välj en plats för din horn på taket av bilen som ligger nära en plats i bilen där du har utrymme för att montera kompressorn. Till exempel kan du montera trumpeterna på mitten av bilens tak och kompressorn på ramen mellan dörrarna till en fyrdörrars bil eller SUV.
2

Placera horn packningen på plats där du vill installera hornet fäste och rada upp det på vilken vinkel du vill. Använd märkpenna eller fett penna för att markera ditt tak vid den punkt där varje hål i packningen ligger och ta bort packningen. Det finns två hål för den vanliga modellen och tre i LED modellen mallen.
3

Borra främre bult monteringshål med ett 5/16-tums bit. Borra bakre lufthål inloppet montering med en 3/16-inch bit. Borra sidan LED trådarna med en 3/8-tums bit om du har den LED-ljus modell.
4

Rikta in packningen hålen med de hål du borrade. Trä LED trådarna genom sidan LED hålet i det inre av biltaket om du har den LED-modellen. Placera den bakre delen av hornet montering över packningen och linje upp hålen med packningen hålen.
5

Placera en bricka på framsidan monteringshål av hornet fäste och in monteringsbulten genom hål. Trä LED trådarna genom den inre monteringsplatta om du installerar LED modellen.
6

Rada upp den inre monteringsplattan på insidan taket på din bil så att bulten är i jämnhöjd med den och bakre hålet är uppradade med det bakre hålet som du borrade för luftintaget. Placera en bricka på den gängade änden av bulten inuti taket av bilen och säkra bulten genom att trä en mutter över den och dra åt muttern mot brickan och den inre monteringsplattan.
7

Place svänghjulet över den bakre luft inloppshålet på det inre taket monteringsfästet. Placera en bricka över svänghjulet. Sätt den flexibla inloppet tråden genom brickan och svänghjul. Trä röret i gängade behållaren på insidan botten av hornet yttre fäste.
8

Dra åt svärdsmuttern och flexibla luftintag för hand eller med en skiftnyckel. Dra inte åt för hårt och se till att den inre konsolen är placerad jämnt och vilar rakt upp mot insidan taket på bilen.
9

Borra ett 5/16-tums monteringshål genom den inre ramen din bil var du vill montera kompressorn. Välj en plats nära trumpeterna där det finns tillräckligt med utrymme för att montera den vertikalt och där det kommer inte komma i kontakt med någon som sitter nära den. Du måste kanske tillfälligt bort inredningen för att kunna montera kompressorn på ramen på din bil.
10

Sätt i fäststödet av kompressorn i kortplatsen på baksidan av kompressorhuset och tryck in den ordentligt så att den sitter i hållaren. Sätt in den gängade änden av monteringsposten genom monteringshålet. Skjut en bricka på änden av hålet och fäst den inre ramen i bilen med muttern. Använd en tång för att placera brickan och en skiftnyckel för att skruva fast muttern om du inte kan sätta fingrarna bakom den inre ramen i din bil.
11

in den flexibla luftintaget till uttaget på sidan av kompressorn.
12

Lossa de två polskruvar i botten av kompressoranläggning bostäder. Gå till steg 15 om du vill använda en separat strömbrytare för din Wolo Powerhouse horn. Se Steg 13 Om du ansluter din Wolo upp till en två-tråds fabriksinstallerade horn eller Steg 14 om din horn har bara en tråd.
13

Koppla trådarna i ett installerat två-wire fabrik horn från de positiva och negativa polerna på det förinstallerade horn kompressor. Böj de exponerade delarna av trådarna och haka var och en runt respektive terminal skruv Wolo kompressorn. Dra åt varje terminal med en skruvmejsel.
14

Koppla loss från en single-wire fabriksinstallerade horn och krok i änden runt den positiva (+) terminalen på kompressorn innan du drar åt terminalen skruven. Anslut ena änden av en längd av en 16-gauge wire till den negativa polen på kompressorn och anslut den andra änden av kabeln till en ren och rost-fri bolt på bilens kaross för att jorda kompressorn.
15

Montera den medföljande reläet på en torr plats nära kompressorn med anslutningarna nedåt om du vill använda en separat horn switch. Du kan använda en självgängande metall skruv för att fästa den inre ramen i din bil. Du kan också markera hålet i infästningsöra och borra ett monteringshål. Sedan kan du använda en bult, bricka och mutter för att fästa den till din bil.
16

Anslut ena änden av en bit av 16-gauge eller tyngre tråd till toppen terminalen av reläet (märkt "87") och den andra änden till den positiva polen av kompressorn. Anslut ena änden av en bit av 18-gauge wire till sidan terminalen av relä som är märkt "85" och den andra änden till ett horn switch terminal.
17

Anslut ena änden av en annan pjäs av 18-gauge wire till den kvarvarande horn switch terminal. Anslut den andra änden av kabeln till en ren och rost-fri skruv att jorda brytaren.
18

Anslut ena änden av en liten bit av 16-gauge eller tyngre tråden till vänster-sida " 86 "och den andra änden till botten" 30 "terminal.
19

Anslut ena änden av en bit av 16-gauge eller tyngre tråd till antingen" 30 "eller" 86 "terminal och den andra änden till den övre änden av en 20-amp säkringshållaren. (Löd anslutningarna om säkringshållaren kräver lödning.) Anslut en annan bit av samma grad av tråd till botten terminalen på säkringshållaren och anslut den andra änden av denna kabel till ett 12-volts positiv (+) terminal på bilens elektriska systemet. Montera säkringshållaren säkert ur vägen med tejp eller kardborrband.
20

Bifoga ett försättsblad väderskydd till varje väderskydd fäste medföljer Powerhouse kit. Snap ena fäste och omfattar montering på framsidan av varje horn och sätt i och dra åt skruvarna i mitten av varje konsol.
21

tejpen och fäst alla lösa trådar eller utsatta anslutningar. Tuta dina horn med fabriken horn eller din nya switch beroende på hur du installerade det. Om din horn ljuder och du har en modell utan en LED-ljus, är du redo att njuta av din nya horn. Se steg 22 och 23 för LED anslutning instruktioner.
22

Koppla bromsljuset eller motorn ljus tråd från bilens elektriska system att använda lysdioden på Powerhouse som en broms eller motor ljus. Anslut belysningen kabeln till den nedre änden av en säkringshållare med en installerad 3-ampere säkring. Anslut den röda lysdioden tråden av Powerhouse till toppen terminalen på säkringshållaren. (Du kan behöva löda fast kablarna till terminalerna säkringshållaren om innehavaren inte har skruv eller snabbanslutning terminaler.) Montera hållaren till en trygg och säker plats med tejp eller kardborrband.
23

Anslut den svarta LED kabeln till valfri bult på bilens ram att fungera som en grund. Förläng den med 20-gauge tråd om du inte har tillräckligt med tråd för att uppnå en ren, rost-fri och bekväm bolt.
24

Tape och säkra alla anslutningar. Slå på motorn och kontrollera att LED-display på baksidan av hornet tänds när du slår på datorn eller när du slår bromsen beroende på vilket alternativ du har valt för installation. Du är nu redo att använda alla funktioner i din Wolo Powerhouse 120 decibel dual-trumpet horn med LED-display.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97682.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.