Hur 12V DC Elektriska reläer Arbete?

Elektriska system är enkla i naturen, men praktiska kräver lite mer komplexitet i fråga om förpackningar och kostnad. Reläer och magnetventiler är två exempel på sådana eftergifter till verkligheten, så att det elektriska systemet som helhet att fungera med minimalt motstånd och maximal tillförlitlighet. Medan en ingenjör skulle säga att varje ytterligare komponent är bara en sak att bryta, gynnar avvägningen generellt tillverkare och konsument likadana. Relay Basics

Ett relä är en switch precis som den på din vägg hemma. Den enda verkliga skillnaden är att en på din vägg kräver ett finger för att slå på och av, och ett relä använder en sorts linjärt ställdon. Reläer är faktiskt något av en koncession att kosta, bilen kunde klara sig bra bara köra en lång tråd från säkringsdosan till en strömbrytare på instrumentpanelen till den drivna tillbehör, men det skulle kräva mycket tunga ledningar, switchar och controllers till leda strömmen. Ytterst är det mycket billigare att använda ett relä eller solenoid för att aktivera kretsen. Bortsett från, kör flera hundra ampere i genom en bils brandvägg och in i kupén utgör en onödig risk.
Linjära ställdon

föra en magnet genom en spole av tråd orsakar elektronerna i tråden att röra sig genom spolen, ett fenomen som vi betraktar som "el." Om du vända processen och passera ett elektriskt fält genom spolen, då elektronen rörelsen kommer att driva magneten. Om du bifogar en stav i slutet av denna magnet, så har du skapat ett linjärt ställdon. En grundläggande relä fungerar på samma sätt, förutom att strömmen från switchanordningen endast magnetiserar en enda spole utan att flytta den. När elektromagneten aktiveras, drar ner på en fjäderbelastad metall arm.
Reläfunktion

Basen av denna metall arm ansluter till en makt- försörjningskälla från batteriet eller säkringsboxen. När elektromagneten drar armen nedåt, slutar sin fria ände på en metallplatta ansluten på redskapet. Vid kontakt, flyter ström från strömförsörjningen genom ankaret och in i tillbehöret, sålunda sluta kretsen. Detta är hur ett relä kan ta en liten ström från switchen eller datorn och förvandla det till en stor en, det behöver bara tillräckligt för att övervinna fjäderspänningen i reläet, vilket är relativt liten jämfört med de tillbehörsdrivningens krav. Mer kraftfulla kretsar kräver större reläer med tjockare armar som kan bära de nuvarande och större luckor för att säkerställa att den nuvarande inte kan hoppa från armatur till tillbehör uttaget.
Variationer

Mest bil reläer är "monostabil" i design, vilket innebär att de har bara en "avslappnad" tillstånd. Utan en omkopplingssignal, kommer reläet alltid återgå till standardinställningen (vanligtvis öppet) läge. En "bistabil" reläet kommer att behålla oavsett ställning utgjorde dess tidigare tillstånd, slå på den och den stannar på, stänga av den och det stannar av. Dessa reläer är ganska sällsynt inom fordonsindustrin rike, även om elfordon ibland använder dem. Tekniskt sett är det ingen skillnad mellan ett relä och en solenoid, som solenoider är egentligen bara en typ av tung relä. Den primära skillnaden mellan den genomsnittliga 12-volts relä och en starter solenoid är arrangemanget av det linjära manöverdonet och avståndet som den färdas från öppen till stängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96721.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.