Hur man tar bort en Miata Subframe Brace

Mazda Miata är en japansk sportbil som inspirerades till stor del av klassiska brittiska sportbilar, främst lätta Lotus Elan. Men till skillnad från din genomsnittliga brittiska-made cabriolet, som tenderar att bryta ner och fatta eld med alarmerande regelbundenhet, är Miata pålitligt fordon som kan användas dagligen. En modifiering som vissa Miatas har är en bakre subrame stag, som är ett plant stycke av metall som hängslen suspensionen för att göra den mer stabil. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Automotive ramper
penetrerande vätska
Rags
Vit färg
Visa fler instruktioner
1

Spraya genomträngande vätska på den nedre upphängningsbultarna och vingla bultar bar. Om hjälpramen är den typ som kräver avlägsnande av ljuddämparen, spraya penetrerande vätska på dessa också. Om möjligt, gör detta dagen innan hjälpramen avlägsnas.
2

Kör den bakre änden av bilen upp på ramperna. Block ett av framhjulen med en träbit och ställa nödbromsen.
3

Lossa skruvarna som håller ljuddämparen till avgassystemet om ljuddämparen behöver tas bort. Stötta ljuddämparen när dessa tas bort och sedan ställa ljuddämparen ur vägen.
4

Rengör framåt anpassning bultarna på vardera sidan av suspensionen med en trasa. Dessa är två av de fyra bultarna som håller ortosen på plats. Markera positionen för de excentriska bultar med vita smärtan så att anpassningen inte blir störd.
5

Lossa upphängningsbultarna som håller staget på med en 17-mm hylsa och spärrskaft. Håll ett öppet slut skiftnyckel på muttern på motsatt sida för att förhindra att muttern vrider medan du lossar bulten.
6

Dra hjälpramen stag rakt av. Om bygeln är den typen som inte kräver ljuddämparen tas bort, skruva isär den löstagbara delen som går ovanför ljuddämparen så att hjälpramen kan dras av.
7

tillbaka fjädring och krängningshämmare hårdvara. Se till att markeringarna som gjordes på fjädring anpassningen bultar radas upp så att anpassningen inte störs. Sätt tillbaka ljuddämparen om den togs bort. Sänk bilen bort av ramper Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96422.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.