Underväxelns Remskiva vs Lightweight Remskiva

De flesta moderna bilar har en serpentin remsystem monterad på motorn. Detta system av remskivor ger ström till olika motorvarvtal tillbehör, såsom generatorn och luftkonditioneringssystem. Alla av remskivorna drivs av veven remskiva, som är fäst till vevaxeln på botten av motorn. Närhelst motorn är igång, roterar vevaxeln. Detta i sin tur, roterar veven remskiva, som driver de olika tillbehörsdelarna remskivor förbundna med en serpentin bälte. Installera en underväxel eller lätta vev remskiva förbättrar motorns hästkrafter och effektivitet. Rotational Mass

Motorn genererar hästkrafter genom en intern förbränningsprocess av luft och bränsle. Alla de rörliga komponenter som motorn kräver bara att strömmen anses vara "rotationsmassa," eftersom dessa komponenter är ständigt i rörelse när motorn är igång. Makten utövas köra rotationskomponenter förringar hästkrafter som motorn kan leverera till drivhjulen.
Lätt Block

Lätt remskivor är i allmänhet tillverkade av bearbetad aluminium, medan lager remskivor är ofta gjorda av stål. Byte av lager remskivor med lätta enheter minskar den totala roterande massa som motorn måste makten. Därför är mer hästkrafter fri att användas för att driva fordonet. Detta förbättrar både acceleration och bränsleekonomi. En lätt vev remskiva ger den mest betydande viktminskning, men lätta tillbehör trissor kan också användas för att optimera motorns effektivitet.
Underväxelns Remskivor

underväxelkopplingens remskiva har en större diameter än den aktie som den ersätter. På grund av sin ökade storlek, kommer underväxelkopplingen remskivan roterar långsammare än aktiemarknaden remskiva. Detta minskar den mekaniska energi som behövs för att driva remskivan systemet, vilket i sin tur förbättrar motoreffekt och bränsleekonomi. Trots sin större diameter, är de flesta underväxel trissor svarvade ur aluminium och därmed är lättare vikt än de stock enheter, vilket ger dem en dubbel fördel i motorns verkningsgrad.
Negativa effekter
< p> Sedan en underväxel remskiva förbättrar motorns effektivitet genom att effektivt rotera långsammare än beståndet enhet, kommer hela serpentin bälte systemet likaledes roterar långsammare. Detta minskar kraften levereras till motortillbehör drivs av Serpentine belt. Därför, efter att ha installerat en underväxelns remskiva, kanske du märker en minskning av tillbehör effektivitet, såsom mindre effektiv luftkonditionering. Dessutom vissa fordon kräver beståndet remskivor och harmonisk balansaxlar för att hålla den horisontella roterande massan i motorn lika. Motor jämnhet och tillförlitlighet kan därför lida när du installerar en lätt remskiva. Kontrollera alltid med remskiva tillverkaren att se till att bilens motor är helt kompatibel med ett lätt trissa system.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96676.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.