Hög volym Oljepump Problem

Bil motorer använder olja för smörjning och kylning olika rörliga delar, såsom vevaxel och kolvar. Bilens oljan måste köra igenom motorns systemet på ett konsekvent sätt för att förhindra att motorn beslag och friktion skador. Oljepumpar, däribland höga volymtyper, se till att oljan rör sig genom motorn. Dessa enheter kan utveckla problem att enkla metoder för felsökning kan hantera. Hög volym Oljepump Funktioner

En hög volym oljepump använder långa redskapsgrupperna, i ett hus, att flytta olja från vevhuset genom oljefiltret och tillbaka in i motorn. Pumpen kallas hög volym eftersom den använder flera växlar för att flytta stora volymer av olja - allmänt 20 till 25 procent mer olja än en vanlig oljepump. Den överskjutande olja skapar mer oljetryck och ytterligare friktion skydd längs motorns inre komponenter.
Lågtryck

En äldre hög volym oljepump kan bli sliten invändigt. Växlarna får inte engagera sig så väl, att minska den totala oljeproduktionen. Dessutom kan den höga volymen oljepumpen s pickup linjen inte placeras korrekt i vevhuset, drar in luft i stället för olja till pumpens inre mekanismer, som orsakar lågt oljetryck. En bil har normalt ett lågt oljetryck signal som lyser på instrumentbrädan att omedelbart meddela föraren.
Överdrivet tryck
p Det är möjligt för en hög volym oljepump för att ge för mycket oljetryck i motorn. I detta fall har oljepumpen typiskt en funktionsstörning säkerhetsventilen. En övertrycksventil som inte öppnas orsakar överdriven trycket att byggas i pumpen, vilket kan skada den oljefilter som finns i pumpen. Hela pumpen kan behöva bytas ut, om ventilen inte kan bytas separat.
Debris

hög volym oljepumpen s pickup linjen har ett grovfilter vid dess öppning . Detta filter hindrar stora skräp kommer in i oljepumpen från vevhuset. Däremot kan mindre partiklar infiltrera pickup linjen. Med tiden kan de små partiklarna packa mot linjens väggen, skapar en igensatt område. Denna träsko hindrar oljan från att röra sig in i oljepumpen, skapar lågt oljetryck. Det bästa tillvägagångssättet är att ersätta den linjen, påstår AA1 Car. Skräp kan dock finnas i rad om den är helt enkelt rengöras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96722.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.