Hur bestämmer jag vilken Engine Swap kommer att arbeta i What Car?

En motor swap innebär att ta bort den ursprungliga motorn i en personbil och ersätta den med en annan. Den nya motorn är oftast starkare, och verksamheten syftar till att öka effekt, vridmoment och acceleration av bilen. En motor swap är ett stort åtagande och kräver stor kompetens tillsammans med specialiserade verktyg. Även när en motor fysiskt passar in i motorrummet, måste många andra frågor beaktas eller den resulterande fordonet kan hamna inte körbar, utsatt för mekaniska fel eller helt osäkra. Instruktioner
1

Mät de fysiska dimensionerna av motorrummet. De fysiska dimensionerna av motorn du vill släppa in i fordonet skall vara sådan att tillräckligt utrymme lämnas runt hela motorrummet. När motorn är säkert på plats, måste du kunna få tag i för att byta luft-och oljefilter, tändstift, syresensorn och alla andra delar som kan servas. Det bästa sättet att avgöra om en viss swap kommer att fungera är att studera motorn försiktigt medan den är inuti sin ursprungliga fordon. Om ingenjörer lämnade gott om utrymme runt vissa områden, så ska man.
2

Estimate luftflöde krav. Ett vanligt problem med motor swappar inte tillåter luftflöde till radiatorer och grenrör intag. Den förstnämnda är avgörande för att undvika överhettning, medan den senare är viktigt för maximal hästkrafter. Tänk också på att om motorn är tätt pressas in i motorrummet, kommer dess kylbehov ökar ofta. Detta måste kompenseras genom att öka luftflödet till kylaren. En exakt uppskattning av hur mycket luftflödet motorn kommer att få i den nya bilen är omöjlig utan avancerade datormodeller, men studera radiator placering i motorns ursprungliga bilen är en bra utgångspunkt. Addera 3

Bestäm maximal effekt och vridmoment överföringen kan hantera. Om du bara byter motorn, men lämna den ursprungliga sändningen intakt, ta reda på hur mycket vridmoment och effekt överföringen kan hantera. Om den nya motorn kommer sannolikt överväldiga transmissionen i fordonet, måste du byta växellåda också, vilket ökar omfattningen av projektet.
4

uppskatta effekten på viktfördelningen. Börja med att ta reda på hur mycket den ursprungliga motorn i bilen vägde och hur mycket tyngre eller lättare den nya motorn kommer att bli. Också ta reda på hur stor andel av fordonets vikt ursprungligen på framsidan kontra bakhjulen. A 50/50 front-till-bak viktfördelning anses idealisk, men nästan 60 procent kan vara på framhjulen om det behövs. Om en större andel av vikten är på framsidan, men har du förmodligen problem med körbarhet, däckslitage och säkerhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95500.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.