DIY Sway Bar

En krängningshämmare är en enkel men viktig enhet som i hög grad bidrar till fordonets väghållning och stabilitet. Stången är en styv, cylindrisk längd av metall bultad till suspensionen på vardera sidan. Beroende på bil, kan det finnas en främre krängningshämmaren eller främre och bakre stänger gungning. När fordonet körs runt ett hörn, serverar baren som en hävarm och tvingar däck och fjädring på insidan av svängen mot marken, vilket ökar greppet. Installera större vingla barer är en vanlig uppgradering för att öka fordonets hantering. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (fyra) katalog Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park fordonet på en plan, jämn yta. Lossa muttrarna. Lyft bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar. Upprepa denna procedur på alla fyra hörnen så att hela bilen stöds på pallbockar.
2

Ta bort muttrarna och hjul på alla fyra hörnen. Leta reda på krängningshämmare och krängningshämmare slutet länk. Slutet länk lossnar i baren på 90 grader på ena änden och bultar till suspensionen vid den andra änden.
3

Ta bort muttern som håller änden länken till krängningshämmaren på främre eller bakre delen av fordonet. Skjut ändlänken ut ur hålet i slutet av fältet. Upprepa för den motsatta sidan av stapeln. Ta bort muttern vid den motsatta av förbindelsen om ersätter ändlänkarna samt. Om du återanvänder länkarna lager slut, lämna dem bultas fast i suspension.
4

bort skruvarna på fästena som håller krängningshämmaren till chassit i barens mittsektionen. Det kommer sannolikt att finnas två fästen med två muttrar eller bultar per konsol, även om konsolerna får endast använda en mutter eller bult. Dra upp stången från chassit.
5

Installera de nya bussningarna om att ersätta krängningshämmaren genom att applicera fett på dem och skjuta dem på baren. Installera krängningshämmaren i motsatt ordning som den togs bort. Skruva krängningshämmare parentes över bussningarna i mitten av fältet, men dra inte åt muttrarna.
6

Bolt slutet länkar till den nya baren med muttern. Om du installerar ändlänkarna, skruva den motsatta änden av baren till suspensionen. Dra åt alla skruvar och muttrar enligt tillverkarens rekommenderade inställningar. Dessa kommer att listas i instruktionerna med de nya vingla barer.
7

Upprepa installationen vid den motsatta änden av bilen om du byter båda vingla barer. Sätt tillbaka hjulen och hjulmuttrarna. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96455.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.