Hur man installerar störtbågar i unibody Cars

De flesta moderna bilar använder en unibody design för chassit. Snarare än en ramkonstruktion, där karossdelar är bultade till en separat struktur (ram), kombinerar en unibody chassit med en del av kroppen. En störtbåge är en enkel enhet som bultar i området bakom framsätena och är en vanlig uppgradering på bilar som är modifierade för mer prestanda. En störtbåge ger extra säkerhet i händelse av en rulle över och kan även tjäna till att styva upp chassit genom stagning det. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Rakblad
Borrmaskin
Borrspetsar
Ordet jack
Jack står
Visa fler instruktioner

1

bort framstolarna. Detta förfarande kommer att variera beroende på märke och modell, men kommer att innebära skjuta ryggstödet för att komma till främre skruvarna. Avlägsna bultarna med en hylsa och spärrskaft. Skjut fram stolen för att ta bort de bakre bultarna med uttaget. Koppla bort säkerhetsbältet från sätet, om det behövs. Ställ stolarna åt sidan.
2

bort baksätena. Nästan alla störtbågar kommer att kräva att baksätena tas bort från baksidan av fordonet så länge störtbåge används. De flesta störtbågar bult i golvet och har hängslen som sträcker sig tillbaka och skruva till plåten under baksätet.
3

Placera störtbåge på baksidan av fordonet när det kommer bultas ned. Störtbågarna utformade specifikt för fordonet att de håller på att installeras på, så de plana monteringsplattor av störtbåge kommer motsvara delar av fordonet där de kan installeras.
4

Placera rullen bar på toppen av mattan om du kommer att installera störtbåge över mattan. Gör en markering på mattan där bulten på hålen på basen av störtbåge är belägna. Avlägsna störtbåge. Gör ett hål i mattan. Dra mattan upp. Gör ett motsvarande hål i ljuddämpande under mattan.
5

Dra mattan och ljuddämpning upp så att du kan borra plåten. Placera störtbåge tillbaka i bilen så baserna i baren är på ren metall. Märk ut var hålen i valsen baren ligger.
6

Avlägsna störtbåge från bilen. Borra ett hål i mitten av varumärket som gjordes i steg 5 med borrmaskin. Förstora hålet med lämpligt dimensionerad borrkronan så att skruvarna passar genom den. Borra så många hål som det finns bulthål i grunderna för störtbåge.
7

tillbaka mattan. Om du inte använder mattan under störtbåge, hoppa över detta steg. Placera störtbåge i bilen så att hålen i baserna radas upp med hålen som borrades. Skjut bultarna genom hålen.
8

Fäst muttrar på bultarna från den motsatta sidan av bilen. De undre ben störtbåge kommer sannolikt bult till golvbrädorna. Du kan behöva att palla upp bilen för att installera muttrarna på undersidan. Staplarna som sträcker sig till den bakre bulten vanligen till den inre sidan av den bakre hjulhuset. För att komma åt ändarna av bultarna, kan du behöva palla upp bilen och ta bort bakhjulen. Gänga på muttrarna, installera lämpliga brickor och fästplattor. Dra åt muttrarna med en socket och ratchet. Sätt tillbaka framstolarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96402.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.