Hur man installerar en kall luftintag i en 1998 Tacoma

Den kalla luftintag i en bil eller lastbil kommer in luft i motorn så att den kan kyla vitala motordelar. Det ger också den luft som blandas med bränsle. Ju kallare luften, körs desto effektivare motorn. Detta innebär att ökade hästkrafter, vridmoment och miles per gallon alla uppnås när en kall luftintaget systemet är installerat. Toyota Tacoma använder en ekonomisk blocket V6 motor, hästkrafter ökar så mycket som 10 procent med en kall luftintag. Saker du behöver
Kall luftintag kit
Ratchet
Wrench
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Stäng av Tacoma och öppna huva. Koppla bort den negativa batterikabeln med skiftnyckel. Leta intaget lager luft i det nedre vänstra hörnet av motorrummet. En enda uppsättning ledningar sträcker sig från den. Detta är den luftmassemätare. Koppla sina trådar genom att helt enkelt koppla bort den.
2

Använd skruvmejseln för att lossa slangklämmorna runt huvudsakliga intaget röret går in i spjällhuset. Det finns två klämmor, en i varje ände. När klämmorna tas bort, dra den huvudsakliga insugningsröret off. Använd spärrfunktion för att ta bort de tre skruvarna som håller beståndet systemet luftrening på den inre fender väl. Dra systemet lager luft ur motorrummet.
3

Leta massan luftflödessensorn på luftskåpet du tidigare tog bort och skruva isär det från luften rutan. På den mindre änden av sensorn, avlägsna förseglingen gummiläpp. Detta kommer att ersättas med en som gör det möjligt att passa in i den kalla luftintaget. Placera massan adaptern luftflödet på var du tagit bort förseglingen läppen och dra åt den med de två mindre slangklämmorna. Placera litet filter på den andra änden av luftmassemätaren, och det låser på plats.
4

Placera gummi puckel slangen på den huvudsakliga kall luftintaget slang och fäst den med slangen klämma. Anslut den huvudsakliga intaget slangen till spjällhuset intag och säkra den med redan installerad slangklämma. Sätt massan luftflödessensorn på den nedre änden av den huvudsakliga intaget slangen och fäst den med den yttre slangklämma.
5

Anslut "T" slang mender till de tre öppna vakuumslangar på sidan av intaget. Placera konen filtret på osammanhängande slutet av det kalla luftintag och fäst den med en slangklämma. Återanslut Mass Air trådarna flöde ström till sensorn. Anslut den negativa batterikabeln och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85546.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.