Vad Är rullburar?

Den riskmoment i motorsport är lika mycket en del av denna publiksport som är de höga hastigheter och snabb kurvtagning. Kraschar hända under nästan varje lopp, några mindre och lite mer extrem. För att göra sporten så säker som möjligt för förarna har många säkerhetskomponenter utvecklats, såsom hjälmar, racing selar, flamsäkra körning kostymer och rullhållare --- som alla är utformade för att hålla deltagarna säkra under en på -spår olycka. Roll Cage Beskrivning

En bur är en metall anordning tillverkad av metallrör, vanligtvis stål. Som namnet antyder, bildar bur en skyddande "bur" runt föraren (och eventuellt passagerare) i fordonet. Staplarna för bur kör längs ytor i bilens interiör, inklusive taket. Barerna brukar också gå över interiören, ofta under instrumentpanelen samt bakom föraren, bildar triangulerade hörn där de möts. Rullburar ska inte förväxlas med störtbågar som är enkla, hoop-formad metall enheter som skruvas eller svetsas till området bakom framsätena. En störtbåge ger betydligt bättre skydd än en störtbåge. Addera Safety First

Det primära syftet med en bur är att skydda föraren i händelse av en vältning eller en allvarlig kollision framifrån, från sidan eller bakifrån. På utsidan av fordonet kommer ofta skadas, men rullen buren kommer vanligtvis skydda föraren. Det bör noteras att rullburar kan vara farliga vid användning i gatan bilar. I en racerbil, de åkande hjälm som skyddar huvudet från metallen i bur i händelse av en olycka. Om en passagerare inte bär hjälm, såsom i gatan körning, och en olycka inträffar, kan allvarlig skada uppstå om personens huvud kommer i kontakt med de stänger störtbåge.
Prestanda Fördelar

sekundära fördelen med en störtbåge är ytterligare styvhet det ger till fordonets chassi. Eftersom rullen buren brukar svetsas i bilens interiör på ett sätt som syftar till att vara stel i händelse av en olycka, det stärker också och hängslen bilens chassi. En styvare chassi betyder bättre hantering och bättre kontroll från föraren.
Installation

Installera en full bur i ett fordon är inte en enkel eller lätt uppgift. Även om det är möjligt att köpa rullburar som är redo att skruva eller svetsa i ett specifikt fordon, rullburar är ofta anpassade tillverkas genom en upplevelse tillverkaren. Interiören i bilen strippas av säten, mattor och mittkonsolen och sedan störtbåge installeras i flera steg. Rullen buren svetsas in i interiören i etapper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96583.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.