Hur man installerar en 31 Spline Axel i en Ford 9-tums Rear End

Ford nio-tums bakifrån är, på många sätt, det big block Chevy tredje medlemmar. Det har varit go-to axel för åkare av alla slag sedan den infördes decennier sedan. Men alla nio inches är inte skapade lika. Ford byggde två versioner - en 28-spline enhet med mindre drivaxlar avsedda för personbilar bruk, och en 31-spline konstruerad för lastbilar. Den 31-spline eftermontering har varit populärt eftersom det har varit 31-spline axlar. Men inte lura dig själv: detta kommer inte att komma billigt, och det finns andra alternativ där ute för ungefär samma pengar. Saker du behöver
31-spline eftermonteringssats
Visa fler instruktioner
1

isär hela axelhus, klä det i varje rörlig komponent, och har hela axeln varm-tanked. Medan den 31-spline nio-tums och 28-spline nio tums delar samma bostad och ring-och-pinion set, det är ungefär allt de har gemensamt från fabriken. Närma sig denna komplettering det sätt som du skulle en motor bygga, och börja med nya, rena delar.
2

köpa och installera ett nytt 31-spline differential från kända varumärken företag. Hypotetiskt, kan du byta bara sidodreven i din befintliga differential med sidodreven utformade för att acceptera 31-spline axlar - och det är ett alternativ, om du gör en budget uppgradering. Men problemet med detta tillvägagångssätt är att, i att göra så, du flyttar den svaga länken i systemet från axleshaft till differentialen själv. Och det är mycket svårare och dyrare att byta om du bryter något. Du är mycket bättre att installera en starkare diff för att gå med dina tjockare axlar.
3

Installera nya axellager. Medan den främsta bakom denna uppgradering är att använda en tjockare 31-spline axeln, är en sekundär fördel att bli av med de avsmalnande 28-spline enheter. Avsmalnande axlar är tunnare vid differentiell utgång än vid ratten slut, och det är omöjligt att förkorta dem för att köra ett smalare påkörning. Den 31-splines axel är samma tjocklek hela vägen igenom, vilket innebär att du kan ha det förkortas, men det innebär också att du behöver större lager för att passera den tjockare inre änden
4

. Montera nya brickor och distanser som medföljer 31-spline kompletteringssats. Det finns flera små skillnader i dimensioner mellan fabriken och eftermarknad 31-splines och 28-spline differentialer och axlar. Någon av dessa kan kasta bort din församling, och orsaka att differentialen självförstörande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96905.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.