Hur man installerar Air Ride

Luftfjädring (eller rida) är en suspension setup som använder luftkuddar i stället för spolar eller hydraulik för att absorbera stötar. Det kan ge en mycket mjuk gång för motorväg eller annan långväga körning, vilket är varför det finns i lyxbilar. Den är inte avsedd för användning av spåren, eftersom det kan resultera i för mycket rulle i hårda hörn. En ytterligare egenskap hos luftfjädring är att attraktionen höjd kan justeras i farten genom att pumpa luft in och ut av krockkuddar. Saker du behöver
Luftfjädring kit
Bil jack
stödbenet
Wrench set
Skruvmejselsats
Däck järn
buntband
Borrmaskin
Visa mer instruktioner
1

Jack upp bilen genom att skjuta en domkraft och pallbock under bilen ram. Börja med förarsidan främre hörnet och arbeta dig runt tills alla fyra hörnen är förhöjda på pallbockar. Hjulen bör inte vidröra marken.
2

bort däcken på varje hörna unbolting muttrarna med bilens däck järn. Dra däcken av och placera dem åt sidan. Öppna huven och bakluckan på bilen. Töm bagageutrymmet för att göra plats för luft tank.
3

bort framvagnen på förarsidan främre hörn. Unbolt undersidan av fronten fjäderben där den ansluter med styrspindeln. Unbolt toppen av upphängningsstaget där den ansluter till bilens ram. Stöd strut medan du drar åt bultarna ut så staget inte slår bromsen och skada den. Ta försiktigt bort staget och placera den åt sidan. Upprepa på passagerarsidan främre hörn.
4

Unbolt bakvagnen om det använder en Z-länkage eller torsionsstång. Torsionsstaven blir en metallstång som går mellan toppen av den bakre styrarmen och bilens ram. Unbolt bulten kontrollarmen först, sedan en på bilens ram. Stöd baren när du tar bultarna ut så det inte kan falla och skada bromsarna.
5

Place luftkudden stagen i brunnen hjulen. Skruva upp stagen på bilens ram på alla fyra hörnen. Bolt de främre stagen i styrspindeln och skruva tillbaka stagen till de bakre länkarmarna. Var försiktig så att du inte skadar krockkuddar som de kan rivas upp.
6

Placera luft tank i bakluckan på bilen. Borra ett hål för luftledning nära tanken, storlek kommer att bero på vilken mätare på luftledningen luftfjädringen kit använder. Placera kompressorn i motorrummet på din bil. Bolt kompressorn kan på bilen ram med U-bultar. Den exakta positionen beror på din bil men det bör hållas borta från kylaren för att förhindra överhettning.
7

Hook luften kompressorn till batteriet, en elkabel för varje terminal. Haka luftledningarna upp till kompressorn och kör sedan luftledningarna till varje luftfjädring fjäderben. Kör en luftledning från kompressorn tillbaka till lufttanken i bagageluckan. Använd buntband för att förankra luftledningarna till bilens underrede. Borra ett hål i den bakre delen av motorrummet och in i bilens interiör. Trä fjärrkontrollen tråden genom hålet och anslut den till kompressorn.
8

Bolt tillbaka hjulen på bilen och sänk ned från domkraften. Vända bilen på och sedan vända på strömbrytaren på kompressorn. Använd fjärrkontrollen för att justera lufttrycket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96403.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.