Hur fungerar Avgassystem Resonatorer på en ljuddämpare ?

Ett avgassystem resonator är en cylinderformad anordning som används inline i ett avgassystem . Den resonatorn liknar en ljuddämpare , hjälper det buller kontroll motor . Design

Ett avgassystem är ansvarig för att evakuera de förbrukade gaser från en motor . Systemet består av ett avgasgrenrör bultad till motorn och avgassystemet slang som går genom en katalysator , en eller två halsdukar och eventuellt en resonator .
Resonator

en resonator är mindre än en ljuddämpare , men av liknande konstruktion . En ljuddämpare är vanligen oval, är en resonator runda. Det finns olika typer av resonatorer , men de är i allmänhet konstruerade av stål eller rostfritt stål och har glasfiber matting packas in i konstruktionen . Resonatorn inte så mycket ha en inverkan på ljuddämparen som det gör på ljudet av avgaser .
Syfte

Liksom en ljuddämpare , syftet av en resonator är bullerbekämpning . En resonator kan användas för att mjuka tonen i en avgas . Till exempel har många prestanda avgassystem använda en större diameter avgaser kombinerat med en mer lättflytande ljuddämparen . En resonator kommer också att användas mellan katalysatorn och ljuddämparen till mellow avgas ljudet . En resonator bör installeras av en professionell ljuddämpare shoppar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96404.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.