Hur Wire ett relä Split Charge

fordonselektronik och deras kretsar, oavsett fysiska ansökan, kan vara väldigt förvirrande speciellt när du bestämmer dig för att lägga till ett sekundärt batteri till din transportör, RV, eller baslåda på hjul. Lägga till ett sekundärt batteri görs främst när du har extern elektronik, som när de används kan hindra dig från att starta bilen senare på grund av överdriven strömförbrukning. När du har det sekundära batteriet fast att driva dina extra elektronik du har också att ta fram ett sätt att ladda batteriet medan på vägen. Alla fordon som har en generator kan utföra en delad kostnad mellan det primära batteriet och det sekundära batteriet så att dina extra tillbehör alltid har en solid källa till makt också, men du måste skapa en ny krets mellan batterierna och installera ett relä så att de två batterierna ansluts endast när generatorn laddar. Denna process kommer att arbeta för en 50 till 70 amp delad kostnad, men du kan justera dina kabelarea, säkringsstorlek och relä för en högre eller lägre strömstyrka beroende på dina behov. Saker du behöver
4 Kabelmått batteri från 4 terminal 100 amp relä
16 gauge tråd
Koppar batteri klackarna (8) katalog Fuse block
1 amp säkring
50 amp säkring blocket (2 krävs) katalog Batteri skiftnyckel
Wire strippor
lödning pistol
löda
krympslang
slang
Visa fler instruktioner
1

Koppla den primära och sekundära batteripolerna. Bestäm var du ska montera 50 amp säkring för igångdragningen eller primära batteriet och där du kommer att montera 50 amp säkring för det sekundära batteriet, bör de vara inom ett par fötter av deras respektive batteri. Montera säkring där det kommer att vara lätt att installera batterikablarna och kablarna kan inte jordas av misstag under körning. Montering de 50 blocken Amp säkring kan behöva hjälp själv tejpa skruvar eller borrhål och montering med skruvar och muttrar.
2

Montera 100 amp relä till bilen så att den är mellan de två 50 amp säkring block och de två batterierna.
3

mäta längden på kabeln måste du ansluta de positiva batteripolerna för varje batteri till sina respektive terminaler på de 50 blocken A-säkring. Skal kablarna som behövs, skjut två bitar av krympslang till mitten av tråden, installera koppar klackarna i varje ände av båda kablarna och crimp klackarna. Skjut krympslang över klacken basen och en metalltråd. Applicera värma krympslangen tills det tätar och isolerar koppar lug med tråden. Upprepa denna process för batterikabeln som kommer att ansluta cranking blocket batterisäkring till plint 87 och plint 30 till ingångssidan av det sekundära batteriet säkringsblock.
4

Montera och dra åt terminalerna så att de 50 Amp säkring block ansluts till plintarna 87 och 30 på 100 amp relä. Kom ihåg att du kommer att använda reläet att tävla kretsen mellan de två positiva batteripolerna helst fordonet körs så plint 87 är anslutningen från cranking batteriet säkringsblock utgång och plint 30 bör leda till sekundära batteriet säkringsblock ingång.

5

Undersök din säkringsbox eller ett kopplingsschema för fordonet du sätter upp för att dela ansvar och hitta en switchad kraftkälla som kommer att leverera ström när nyckeln är i läge "ON". I de flesta fall kan du trycka in brytaren strömmen till tändningslåset eller radio /tillbehör krets. Strip en liten punkt på tråd för den omkopplade befintliga ström-ledningar. Mät ut och dra kabeln varifrån det kommer skarvas till terminal nummer 86, det är en bra idé att stoppa tråden borta nu, se till att du inte klippa det för kort, men extra kabellängd kan leda till ytterligare motstånd skapar problem.
6

Placera en bit krympslang på varje ände av säkringen. Fäst in-line säkring block till nya bytte strömkabeln och befintliga bytt strömkabeln så att säkringen skyddar reläet i händelse av ett problem. Montera en 1 A säkring i säkringshållaren blocket. Löd in-line säkring block till befintliga ledningar och den nya makten tråd med en lödning pistol. Skjut krympslangen över lödanslutning och tillämpa värme tills anslutningarna är isolerade och förseglas. Installera en terminal-kontakt till slutet av det nya strömbrytarkabeln linje och anslut den till plint 86 på 100 amp relä.
7

Kör en längd av tråd mellan det primära batteriet marken och pol 85 om den 100 amp relä. Återigen, stoppa tråden bort så att precis rätt mängd tråd används för en ren installation. Montera och löd och ögla terminal till batteriets sidan av denna jordledning och en terminal-kontakt till den motsatta sidan. Isolera anslutningarna med krympslang. Montera öglan terminalen till den primära batteriets minuspol och den motsatta stationen kontakten till plint 85 på 100 amp relä.
8

Kontrollera alla ledningar är ansluten enligt beskrivningen i föregående steg, är det absolut viktiga eller allvarliga skador och personskador kan uppstå om trådarna hakas upp felaktigt och skapar en kort. I en snabb känsla när motorn tändningsnyckeln vrids på reläet att aktiveras skapa en komplett krets mellan de båda positiva batteripolerna. Detta gör att generatorn att ladda båda batterierna samtidigt, när du vrider om nyckeln av reläet inte längre kommer att aktiveras och kretsen kommer att brytas, hindrar dig från att tömma slänga batteriet när du använder dina extra tillbehör
9

Anslut båda positiva batterikabeln till pluspolen på respektive batteri. Anslut den negativa batterikabeln till varje batteri. Starta motorn och placera en multimeter mellan de sekundära batteripolerna för att verifiera att batteriet laddas korrekt. Det kan bli nödvändigt att uppgradera till en högeffektsgenerator att hänga på den höga efterfrågan av det sekundära batteriet på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96903.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.