Hur kan jag göra min 1999 Grand Prix GTP snabbare?

Tro det eller ej, har Pontiac Grand Prix GTP: s 3800 V-6 nästan lika mycket härkomst som den berömda små block Chevy, och mer än Ford Windsor. Ursprungligen härstammar från Buick 1961 aluminium-blocket V-8, steg 3,8-liters V-6 till berömmelse under sin storhetstid som den turboladdade undrar driver Buick världsklass Grand National. Nästan tre decennier senare var 3800 fortfarande draghjälp av en kompressor och fördelar mycket från en generation till ett värde av entusiast tuning och eftermarknad. Instruktioner
1

Installera en mindre kompressor remskiva. Laddtryck är, helt enkelt, alfa och omega av ökande makt i någon turbo eller överladdad motor. Den 3,8-liters 's 3,8-tums remskiva kommer att snurra upp tillräckligt öka behålla mellan 7,5 och 8 psi boost, men även en något mindre 3,5-tums remskiva kommer att producera 11 psi - tillräckligt för cirka 30 extra hästkrafter. Den goda nyheten är att en mindre remskiva kan i och för sig, får du 300-plus hästkrafter. Den dåliga nyheten är att den extra boost kommer att göra dåliga saker hända om du inte befästa motorn för att hantera det.
2

Byt tändstift stock tändstift med pluggar betyget två värme spänner kallare. Kallare pluggarna har mer keramisk isolering runt elektrodspetsen, som överför mer värme i topplocket och håller pluggen kallare så den inte smälter. Högre boost nivåerna ökar värmen och trycket i cylindern, liksom oddsen för detonation. En tumregel är att släppa en värme intervall för varje 2 till 3 psi ökat laddtryck. Du kommer att förlora en del förbränningen, men du kommer att få en motor som inte exploderar.
3

Få en ny uppsättning av samma längd headers, ett kall-luftintag med den kortaste och bredast möjliga slang, en eftermarknad avgassystem och ett högt flöde katalysator. Boost gör inte makten - luftflöde gör. Öka trycket i sig är faktiskt en dålig sak, eftersom det visar hur mycket luft som staplas upp i grenröret och orsakar en stegring i lufttemperatur. Detta ökar oddsen för detonation utan nytta till makten. Så, vill du uppgradera avgaserna att få gaser ut så snabbt som du kan sätta dem i och att ta in så mycket kall luft som möjligt. Det kan inte köpa dig en hel del makt, men det kommer att låta dig köra vid högre laddtryck intervall utan att tillgripa racing bränsle. Med ett program
4

du ställa in datorn för att rymma mindre remskiva. Oavsett vilken motor du har, ökande makt med mer än 30 procent kommer att bråka med datorn. I detta fall kommer GTP: s knackningssensorerna erkänna extra skjuts och cylindertryck som detonation, retard timing och i slutändan kosta dig makt. Ett antal företag säljer power programmerare med nya timing och bränsle-insprutning kartor som utformats speciellt för mindre diameter remskivor och högre inställningar boost, gör en oerfaren tuner för att uppnå goda resultat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96816.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.