Hur man installerar en Short Throw Shifter på en Mustang 5.0

Installera ett kort skift kit på en Mustang är en populär uppgradering för denna sportiga muskelbil. I lager form är att åtgärden i en Mustang längre än önskvärt och gör körupplevelsen känner sig mindre än sportig. En kort shift kit förkortar avståndet att växelspaken måste resa vid växling. Denna installation är ganska lätt och gör växling en betydligt mer glädjande process. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open-end skiftnycklar
Allen skiftnycklar
Rakblad
Silicon packning Maker
Visa fler instruktioner
1

bort växelspaksknoppen från växelspaken genom att vrida det moturs. Ta bort trim som går runt växelreglaget genom att bända bort det (det kan ta lite kraft för att ta bort det). Inte tappa inte metallflikarna för trim. Dra läder skift starta upp och över shifter. Ta växelspaken från övergången genom att ta bort de två 10-mm-skruvarna som fixerar skift handtaget på plats.
2

Ta bort de två 8-mm bultar som fäster metallringen runt sekundära shifter boot. Addera 3

Ta bort de fyra 13 mm-skruvarna som säkrar växelreglaget till sändning, med hjälp av en hylsa och en spärrnyckel eller en skiftnyckel. Lyft skiftenheten bort från transmissionen. Du kan behöva dra hårt på det, eftersom silikon vanligtvis håller och tätar växelreglaget till växellådan. Låt inte smuts eller skräp faller in i växellådan. Ta bort den gamla silikon med ett rakblad.
4

Montera de fyra skruvarna (som kom med satsen) för överföring med en skruvmejsel. Dra åt skruvarna. Överför gamla shifter bussningen från botten av den gamla växeln till den nya. Ställ in nya växelreglaget på plats för att kontrollera att den passar. Justera skruvarna som följde med satsen, enligt anvisningarna. Det bör finnas ett litet mellanrum mellan skiftenheten och slutet av skruven på ca 1/16 av en tum. Shift transmissionen genom alla växlarna för att se till att den håller på att förskjutas korrekt.
5

Ta växeln ur transmissionen. Applicera en sträng silikon runt kanten där shifter möter överföringen. Placera shifter tillbaka på skruvarna som redan är installerade. Tryck shifter ner och installera de fyra 14-mm muttrarna och se till att de är täta. Kontrollera att transmissionen växlar korrekt genom alla växlarna.
6

tillbaka gummiskydd och metallringen med fyra 8-mm bultar. Se till att gummistövel är korrekt installerad och korrekt. Montera den nya växelspaken som kom med satsen med 5-mm insexskruvar. Sätt tillbaka boot läder skift och sedan växelspaksknopp. Sätt tillbaka trim växelspaken genom att snäppa den på plats. Provköra bilen för att se till att växellådan fungerar och flytta ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95313.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.