Vad är en hydraulisk överföring?

Hydrauliska transmissioner, även känd som "hydrostatiska" transmissioner, är en föga känd men mycket vanligt drivsystem. Även en lekman kan vara benägna att tro att bara industrimaskiner utnyttjar hydrostatiska transmissioner, är det faktum att de flesta bilar på jorden utnyttjar principen i viss utsträckning. För det mesta, är hydrostatic drive beroendet en fråga om grader. Grundprincip

Hydrostatisk system fungerar på samma principer som används av hydrauliska system, nämligen driver denna vätska förskjuten en pump annan pump. Nästan alla automatiska-växlade bilar använder en hydrostatisk drivning i form av en momentomvandlare - en anordning i vilken en motordriven impeller eller "fan" pressar vätskan genom lamellerna för en matchande turbin kopplad till växellådans ingående axel. Vid låga varvtal, gör motorn pumphjulet inte skjuta tillräckligt med vätska för att flytta transmission-side turbinen, så att vätskan bara passerar mellan turbinbladen. Som rpm ökar, skjuter motorsidan impeller mer vätska än turbinen kan passera, så att turbinen vänder sig till nästan matcha hastigheten motorns impeller.
Variabel slagvolym
< p> med variabel deplacement hydrostatiska transmissionen är egentligen en typ av kontinuerligt variabel transmission, eftersom de flesta höghastighetståg är. Vanligen används i entreprenad-och noll-turn-klippare, fungerar en VDP genom att ständigt ändra motorsidan pumpens kroppsvätskor, eller mängden vätska det rör sig per varv. När pumpdeplacementet droppar har motorn att snurra fortare att flytta samma mängd vätska, vilket orsakar en effektiv förändring "utväxling." Ofta kommer en VDP hydrostatisk transmission utnyttjar en variabel deplacement på såväl motorsidan och den drivna sidan eller hjul. Den drivna sidan pumpen flyttar omvänt till den motordrivna pumpen, blir mindre i förskjutning när motorsidan VDP blir "större". Detta ökar utväxling sortiment och kan tillåta olika hjul för att få varierande mängder av vridmoment.
Dubbla pumpsystem

annan typ av hydrostatiskt system används tre olika pumpar i stället för två VDPs. Huvudpumpen - förbunden med motorn - skjuter vätska in i en tryck grenrör, som avspjälkar till två pumpar. En av de drivna pumpar är större i förskjutning än den andra. Eftersom vätsketryck kommer alltid att följa minsta motståndets väg, kommer det automatiskt över till den större av de två pumparna, som snurrar långsamt och ger transmissionen ett "låg växel." Som stiger hastigheten, stänger en ventil inuti tryckgrenrör sakta bort stora pumpens matarledning, alltså sömlöst avleda trycket till mindre pump. Så småningom kommer den stora pumpens ventil stänga helt, så att alla av motorns pumpens fluid till den mindre och spinning den utgående axeln snabbare. En variant av denna konstruktion använder två pumpar av identisk förskjutning, men den utgående axeln hos varje pump driver en växel. En pump får ett litet kugghjul och andra får ett stort kugghjul, förblir så relativ hastighet och motstånd densamma.
Och nackdelar

överföringar Hydrostatisk kan leverera stora mängder av vridmomentet till hjulen, är och i sig lämpade för kontinuerligt variabel drift. Om höghastighetståg har någon verklig nackdel, det är i inre läckage och pumpens verkningsgrad. Alla hydrauliska pumpar upplever en viss inre läckage eller tryckfall, vilket kan översättas direkt till en nedgång i bränsleeffektivitet och prestanda. Det är därför tillverkarna länge sedan började använda lock-up kopplingar i momentomvandlare att låsa motorn och transmissionen tillsammans under kryssning förhållanden. Även höghastighetståg kan en dag bli så dominerande på vägen eftersom de är utanför den, effektivitet kräver att motorn har någon form av positiv låsning till den utgående axeln i direkt enhet under kryssning förhållanden. När tillverkarna lista ut hur man gör det på ett effektivt sätt, det finns en god chans att en dag varje bil på jorden kommer att använda någon form av kraftfulla och flexibla hydrostatiska drivsystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96693.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.