Hur du ändrar en koppling på en Jeep

Jeep är en långvarig och pålitlig fyrhjulsdriven bil som har en mängd aftermarkert delar och fungerar väl förgångna 100.000 miles av tuff användning. En särskild del som får en hel del övergrepp är kopplingen. Används för att "glida" tillsammans i berg fyllda raviner, eller tappade på full gas för att få upp en hill climb, tenderar kopplingen att vara en del som behöver bytas ut lite oftare än andra delar. Ändra en Jeep koppling är lite mer komplicerat än andra "hemma" reparationer, men med lite kunskap alla nybörjare mekaniker kan lösa denna uppgift också. Saker du behöver
Jack
Jack står
New kopplinggssats
Hylsnyckel
Extra ved eller block aska
Visa mer Instruktioner
1 < p> Jack framsidan av jeep upp och stödja den med domkraften. Kryp under den främre av Jeep och använda hylsnyckel för att ta bort de två plattorna silver skid att täcka botten av transmissionens fördelningsväxeln.
2

Använd domkraften för att stödja botten av fördelningsväxeln och sedan bort bultarna momentfördelare med hylsnyckel. Sakta sänka överföringen fallet ner med domkraft för att avslöja kopplingsskivorna.
3

Skjut kopplingsplattorna vid överlåtelse fallet och skjut den nya kopplingen på plats. Sakta höja överföringen ärendet upp i position och skruva fast den med skiftnyckel.
4

Återkoppla glidplattorna och sedan långsamt sänka Jeep ner från på pallbockar. Starta jeep upp och se hur det går och se till att det kommer att flytta genom alla sina redskap på rätt sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83098.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.