Hur man undviker Bruten Snökedjor

snökedjor är monterade på hjulen på en bil för att förbättra greppet vid vinterväder. Det finns tre mönster av kedjor vanligaste: diamant, kabel och koppling. Kedjorna gräva i is och snö för att förhindra att däcken glider på vägarna. Du måste följa instruktionerna om hur du installerar dem på rätt sätt. De måste också användas på rätt sätt. Annars kan slirskydd sönder och flyger av däcken. Saker du behöver
Bultsax
Visa fler instruktioner
1

Installera slirskydd på din bil enligt tillverkarens anvisningar. De installeras i par på drivhjulen bara. Se till att däcken har rätt. Kontrollera däcktrycket när de är kalla och inte har kört på ett tag, beroende på Automedia.com. När du lägger kedjorna ut, kolla så att de inte är vridna eller korsade.
2

Installera kedjorna så att de passar varje däck tätt för att undvika brott. Kör en fjärdedel av en mil, sedan stanna fordonet och kontrollera dem. Dra åt dem om de är lösa. Om det behövs, kan du ta bort extra slingor med hjälp av en bultsax. Kontrollera slirskydd ibland när du använder dem för att se till att de fortfarande är tight. Annars kan de lossna och bli lindas runt undersidan av fordonet.
3

Kör försiktigt och inte fortare än 30 miles per timme när bilen har kedjor på däcken . Undvik Jack Rabbit starter och snurra på däcken för att undvika trasiga slirskydd. Accelerera och bromsa fordonet i en långsam, jämn hastighet, enligt Tirechain.com. Slå inte igen på bromsarna eller du kunde låsa upp hjulen och orsaka slirskydd att sladda.
4

Kör på is och snö för att förhindra brutna slirskydd. Undvik att köra på torra vägar för långa tidsperioder. Detta kan skada kedjorna, liksom vägarna.
5

Avlägsna slirskydd i slutet av vintersäsongen. När de är torra, spraya dem med en god kvalitet silikonspray. Detta kommer att skydda dem från rost och brott. Lagra sedan slirskydd i plastpåsar tills du behöver dem igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95314.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.