Galvaniserat stål Vs. Rostfritt

För de flesta tillämpningar kommer galvaniserat stål utföra samma uppgift som rostfritt. Däremot kommer dina driftsförhållanden, krav livslängd och budget diktera vilken som är bäst för dig. Tillverkning

Rostfritt stål sker genom tillsats av minst 10,5% krom (vikt) till ordinarie kolstål, enligt Stainless Steel Industry i Nordamerika. För att sporra stål, tillverkare doppa råa kolstål i ett bad av smält zink, som obligationer till stålets yta i ett tunt lager.
Funktion

Både rostfritt och galvaniserade stål förhindrar korrosion genom att bilda ett "offer" skikt av skyddande oxider. Stainless bildar ett nästan osynligt skikt av kromoxid och galvaniserade bildar en (relativt) tjockt skikt av zinkoxid, enligt de metallurgiska Consultants hemsida.
Livslängd

Så småningom kommer den galvaniserat stål är zinkoxid beläggning bära iväg och lämnar den sårbar för korrosiva och väder. Rostfritt stål innehåller krom hela vägen igenom, så dess skyddande skikt ständigt fylls på. Addera Hållbarhet

zinkskikt på galvaniserat stål är mindre än en millimeter tjock, så även mindre repor kan resultera i lokal rost. Rostfritt rostar inte oavsett hur djup repa.
Kostnad

Galvaniserat stål är betydligt billigare än ens de mest prisvärda rostfria stål. Galvaniserad kan drastiskt minska kostnaden för strukturer som använder väldigt tjocka stålkomponenter, som byggnader och maskinbeklädnader.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95312.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.