Lägga Billig Automotive Ljudisolering

Att säga att moderna bilar är tystare än äldre är både en underdrift och en grov förenkling. Det finns en värld av skillnad mellan bilar som tillverkats under sena 1990-talet och de gjorde under det tidiga 1980-talet, en del av denna skillnad i känsla har att göra med fokus på att öka chassi styvhet, men mycket av det kommer ner till mer moderna bilens avancerade ljudkontroll. Du kanske blir förvånad över hur långt några billiga ljudisolering knep kommer att gå i att ändra karaktär och livability av att skallra-fällan du ringer ett projekt bil. Saker du behöver Review, en 4 "x 6" rulle skum golvmatta material
Silicon lim
Silvertejp Review, en uppsättning hylsnycklar Review, en uppsättning torx (aka stjärnan) skiftnycklar
Automotive trim remover eller metall blad spackel
Visa fler instruktioner
1

bort bilens dörr eller bålen paneler interiör, mäta respektive bit och skär tre stycken Ridå dimensionerad till öppningen. Lay scenen gardinen på ett bord, stapla bitar ovanpå varandra och häfta bara kanterna på materialet var tre inches. Sätt en stapelvara i mitten bara för att hålla flocken från hängande. Lägg en sträng av bindemedel ner hela insidan av panelen i tätt åtskilda, horisontella S-former och tryck materialet pack i den. Lagren av gardin absorberar mycket av den ljudenergi som försöker göra det genom. Detta kan vara en av de dyrare metoder, men Ridå flexibilitet och massa kommer att erbjuda utmärkt ljud kontroll.
2

Utför samma procedur, men denna gång med hjälp av ett enda lager av ägg-lådan- stil madrass dynor. Om du inte råkar ha en gammal kringspridda, kolla antingen på nätet, på ett sjukhus leverans återförsäljare eller hos din lokala rabatt madrass utlopp - helst en som säljer begagnade madrasser. Oddsen är goda att de kommer att ha några gamla bäddmadrasser om runt, och förmodligen i soptunnan, eftersom de flesta kunder kommer bara köpa nya. Du kanske vill överväga att hantera de använda kuddar med handskar, åtminstone tills du kan få dem desinficeras. Även om inte riktigt lika bra som riktig akustisk skum, kommer dessa kuddar leverera 90 procent av den tidigare akustiska prestanda till en bråkdel av dess kostnad.
3

Spray paneler med begränsad innerutrymmen med 2 till 3 lager av en polyuretan flaket beläggning. Solid polyuretan i sig är inte ett särskilt bra ljud deadener (det saknar elasticitet till fullo absorbera ljudenergi), kommer den att lägga massa på panelerna och ändra panelens harmoniska resonansfrekvens. Tyngre paneler kräver mer ingående energi att vibrera, vilket kommer att minska överföringen av alla utom de djupaste och mest kraftfulla frekvenser. Alla material vibrerar vid en viss resonansfrekvens, som ett vinglas på en hög-C, sammanbindning två material med väldigt olika resonansfrekvenser kommer att gå en lång väg mot att minska panel vibrationer och buller
4

. Borra ett litet hål i toppen av din panel och injicera vätskan isolerande polyuretanskum. Används ofta i bostadsområden, går det ganska billigt skum i som en tjock vätska, sedimenterar till botten av en hålighet och sedan expanderar för att fylla det. Skum har en mycket hög isolerande värde, och gör minst lika bra jobb att absorbera ljud som någon eftermarknad ljudisolering matta. Detta är en idealisk lösning för A-stolparna, C-stolparna, paneler kick och annan hård-till-få-till håligheter i bilen som kan fungera som en resonanskammare för ljud. De enda verkliga nackdelar med att använda skum injektion är att skummet kommer att gå någonstans att en vätska skulle, och att fast skum kommer inlägga några kablar eller slangar inne i panelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95253.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.