Hur man installerar rubriker på en Mustang

Installera ett antal resultatindikatorer rubriker på en 1994-1995 Ford Mustang GT är en vanlig modifiering. Inte bara gör headers frigöra mer makt, men de låter fantastiskt och låt V8 motorns avgaser tonen muller. De ser också bra ut i motorrummet. Installera en uppsättning rubriker är i allmänhet ett hela dagen jobb för helgen mekaniker. Installera rubriker på andra år av Mustang 5.0 följer samma grundläggande förfarande, även om rubrikerna själva kommer att vara en annan del. Detsamma gäller för V6-drivna Mustangs. Saker du behöver
Headers
Ny header packning
Gänglåsning
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvnyckelsats
Jack
Jack står
Skruvmejsel

Visa mer instruktioner
1

Låt motorn svalna helt innan du påbörjar installationen av rubriker. Detta kan vara över en natt, men bör vara minst ett par timmar innan de rubriker är installerade.
2

Koppla bort minuspolen på batteriet. Koppla de två skruvhålen musslor håller induktion slangen från spjällhuset till airboxen på vardera änden. Haka vent slangen från induktion slangen och skruva lufttemperaturen avsändaren. Ta bort skruven som håller luften rutan till fender väl. Ta bort slangarna som går till smog pump och katalysator. Notera placeringen av vakuumledningarna.
3

bort tändkablarna och tändstift. Palla upp bilen och placera säkert på pallbockar i alla fyra hörnen. Lossa H-pipe flänsmuttrarna som fäster på anslutningarna på båda sidor med en 3/4 tum eller större uttag. Det behöver inte tas bort helt. Syresensorn måste ur och tas bort för att komma åt en av muttrarna. Använd en 22mm öppen nyckel. Lossa de två skruvarna som fixerar H-röret till kopplingen och dra H-röret ner. Använda en 1-tums skiftnyckel, lossa EGR röret från EGR-ventilen placerad vid spjällhuset.
4

Använd en hylsa för att lossa de 16 header bultar (12 på en Mustang V6) med olika längd hylsor, snurr adaptrar och förlängningar för att nå dem. Ta ur oljestickan röret för att tillåta avlägsnande av förarsidan header. Dra rubriker ur motorrummet. Detta kommer att ta lite arbete för att få ut dem. Ta bort lager packningar från blocket och skrapa bort packningen material som är kvar på blocket.
5

Skruva header dubbar i flänsarna av de nya rubriker med ett par kanal lås. Placera rubriker i motorrummet. Linje huvudet upp med bulthålen. Detta kan ta flera försök att få rätt. Sätt i en ny packning mellan sidhuvudet och motorn och sedan löst installera en skruv på vardera sidan för att hålla packningen på plats. Du kanske behöver en assistent för att hålla ena änden av huvudet på plats medan den andra änden är fastskruvad på. Sätt resten av bultarna med antikärvningsmedel på gängorna. Dra åt bultarna med uttaget tills huvudet är tätt mot blocket.
6

tillbaka oljestickan röret tillsammans med förarsidan header. Anslut H-röret till de nya rubriker. Rikta fläns H-röret med dubbar på huvudet och skjut röret på. Dra försiktigt åt skruvarna lite en tid, omväxlande var och en så att du inte böjer eller bromsa sidhuvudet samlare. Installera och anslut syresensor.
7

Anslut EGR röret löst på huvudet, som kan ersättas med en som kom med rubriker. Skruva i EGR vid spjällhuset och dra upp och sedan ned. Sätt tillbaka tändstiften och sladdar plugg. Återanslut alla lufttuber som lossades. Sätt tillbaka batterikabeln.
8

Starta bilen och kontrollera att avgaser läcker genom att lyssna nära rubrikerna. Kontrollera och dra åt header bultar om det behövs efter rubrikerna har värmts upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83369.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.