Fördelarna med en 2,5-tums avgassystem Över 2,25-tums

Avgassystem uppgraderingar är en enkel väg att ändra en bils ljud och öka dess prestanda, men aldrig glömma att ditt avgassystem är just det: ett system. Varje del, från huvudet till slangen, från ljuddämparen till avgasröret, har en roll att spela för att göra din motor det bästa som det kan vara. Högre effektpotentialen

Större rören gör inte hästkrafter om motorn inte behöver det extra flödet, men de kan fungera som en begränsning. Generellt sett ett avgassystem flödar omkring 115 kubikfot luft per kvadrattum av inre rördiameter, och du behöver ca 2,2 cfm av avgasflödet per hästkraft producerad för att undvika signifikant mottryck i motorn. Så arbetar baklänges från slangen diametrar, kommer ett enda 2,0-tums pipa stödja ca 325 hästkrafter utan att skapa någon större mottryck, och en 2,5-tums pipa kommer att stödja cirka 410 hästkrafter. Addera Turbocharging Fördelar

Även om det är omöjligt att kvantifiera exakt hur mycket större avgas rören kommer att påverka en viss turbo, är en sak säker: de kommer definitivt att minska boost eftersläpning, avgasgrenrör och turbo temperatur. En turbo fungerar genom att använda avgaserna att snurra ett turbinhjul, som i sin tur, snurrar ett kompressorhjul. Trycket av gaser fångade mellan motorn och turbo snurra turbinhjulet, så minskar trycket i avgassystemet kommer att öka tryckskillnaden och snurra turbon snabbare. Detta i sin tur, minskar gastrycket och tid i förgreningsröret, vilket hjälper till att hålla grenröret och turbo värme till ett minimum.
Exhaust Tone

Tänk håller en 3-tums diameter, 25-fot långa slang upp till munnen och prata igenom det. Någon lyssnar i andra änden skulle höra din röst, men det skulle ha en något otydlig eller metallisk klang. Nu föreställa samma experiment som utförs i en 10-fots diameter dränering kulvert. Den här gången, kommer dina ord överlappar med en tydlig eko, men inte så högt. På samma sätt kommer en större diameter röret ändra ljudet av din motor till en lägre och mer distinkt anteckning, överföra ljudet av varje enskild cylinder explosion lite bättre än den mindre röret.
Överväganden

Medan större rör generellt är en bra sak där prestanda är berörda, kan de utgöra ett par utmaningar på andra områden. Avgas drone händer när ljudvågor studsar runt inuti röret når rörets harmoniska resonanspunkt, vibrerande den och får den att agera som en högtalare. Ökande slangdiameter men med användning av samma tjocklek av slang höjer rörets harmoniska resonansfrekvensen, vilket gör det mer utsatt för vibrationer och drönare. För att förhindra drone när kliva upp från 2,0-tum till 2,5-tums slang, kanske du vill överväga att kliva tjockleken rörväggen upp med cirka två numeriska mätare. Till exempel kan du gå från en 18-gauge rör till en 16-gauge, eller en 16-gauge till en 14-gauge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96830.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.