Dodge Cummins Tips

Det finns ingen överdrift att säga att Dodge och Cummins 'corporate relation bidragit till att förändra och eventuellt framtiden för diesel i Amerika. Den 1989 Cummins B-serie motorn var en uppenbarelse, med makt potential, teknisk förfining, hållbarhet, bränsleeffektivitet och utsläpp efterlevnad ovanligt att någon tidigare oljebrännare. Senare iterationer erbjöd ännu mer, och förbli riktmärket för diesel prestanda över 20 år senare. Gör det Exhaust Första

Ingenting annat du gör på din motor kommer att göra en skillnad om varma avgaserna fastnar inuti turbo bostäder och smält den i en vattenpöl. Överväg en eftermarknad turbo ned-rör (som förbinder turbo till katalysator) och en stor katt-back (katalysator tillbaka) Avgassystemet obligatoriska förutsättningar för någon prestation arbete. Den goda nyheten här är att även om du inte gör något annat till motorn, kommer det nya avgassystemet hjälper din turbo för att buffra upp snabbare och producerar mer lyft att ge märkbara vinster i kraft och bränsleekonomi. Installera ett friflytande inmatningsrör, tuber intercooler och högt flöde luftfilter för att ge plats för framtida förbättringar.
Håll spridarna

lager Cummins common rail insprutning systemet och bränsle injektorer är mer än tillräckligt för de flesta hästkrafter krav, och inte börja maxa tills väl över 550 hästkrafter. Hänga på lager injektorer för så länge du kan. Större spridare ökar bränsleflödet för maximal hästkrafter, men inte reglera bränsle så exakt som de mindre lager injektorer. Detta kan leda till dålig bränsleekonomi, dålig tomgång kvalitet, höga avgastemperaturer gas och överdriven svart rök under hård acceleration. Om du behöver mer bränsle anrikning för 600-plus hästkrafter applikationer, anser en propan-insprutningssystem för att sparka in under uppsving.
Installerar en variabel Vane Turbo
< p> Alla 6,7-liters Cummins-motorer kom med variabel vane turboladdare. En VVT utnyttjar en mekanism för att styra avgaserna vinkeln Turbinvinge, skovlarna komma närmare varandra för att pressa gaser genom vid låga hastigheter och öppna upp för att öka turbo hastighet vid högre varvtal. VVT turbos buffra upp mycket snabbare än stationära-vane turbos, och kan upprätthålla konsekvent tryck på lamellerna för omedelbar gasrespons. Ett lager 6,7-liters VVT kommer eftermonteras på andra Cummins-motorer och kan styras med en eftermarknad VVT controller, men maxar runt av 500 550 hästkrafter. Det finns ett antal eftermarknaden VVTs kan producera över 1000 hästkrafter samtidigt som den erbjuder låga varvtal grymta och gasrespons av ett lager, fast-vane turbo.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96086.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.