DIY Portering avgasmanifolder

Portering avgasgrenröret på en bil är ett bra sätt att optimera motorns prestanda. När de flesta grenrör tillverkas, de är inte optimerad för prestanda, eftersom den tid det skulle ta att göra detta inte skulle vara kostnadseffektiv. Dock har tuners och byggare motorn har portning avgas och insugningsrören under många år som en metod för att optimera luftflödet och öka en motors hästkrafter. Vad Portering?

Portering är där portarna på ett grenrör som kompis fram till motorn är förstorade för att optimera luftflödet ut ur motorn, vilket ökar hästkrafter. Om avgasportarna på motorn är större än i de hamnar på insugningsröret, är luft lämnar inte motorn så effektivt som det skulle kunna vara.
Avgöra om du behöver Port

Den enklaste metoden för att avgöra om du ska porta öppningarna på din grenröret är genom att använda en grenrörspackning. Med fördelaren av av bilen, rad packningen upp med avgasportarna på motorns huvud. Kanterna av hålen i packningen bör komma rätt upp till kanten av insugsportarna. Nu placera samma packningen över hålen på grenröret som styrman upp motorns avgasportar. Om du kan se materialet inuti hålen i packningen, då detta material kan tas bort för att göra hålen större och matcha upp med hålen på packningen och motorns avloppsportarna.
Hur Port

Fäst packningen till grenröret och använd packningen som en guide för hur mycket material som behöver tas bort. Om du inte kan fästa packningen på grenröret, håll packningen mot grenröret och använd maskinist blått färgämne för att markera den överskjutande material som måste tas bort. När du har bestämt det område som ska tas bort, använd en hög hastighet, luftdrivna die grinder med en skärande sten för att ta bort överflödigt material. Avlägsna materialet i en vinkel när den rör sig in i grenröret. När den är befriat ut, använder progressivt finare polering hjul för att jämna ut alla ojämna kanter. Försök att hålla så konsekvent i en öppning som möjligt. Efter grenröret är gjort, flytta packningen på topplocket portarna och se om något material behöver tas bort även där att matcha avgasgrenröret portarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95049.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.