Är Chrome Fälgar Bad för en bakaxel ?

Wheel uppgraderingar är bland de vanligaste ändringarna på auto scenen , och av goda skäl . Rätt uppsättning hjul kan dramatiskt förbättra en bils utseende , prestanda och även rida kvalitet . Dock kan fel uppsättning vänder snabbt det till en sjuk - hantering , obekväma skamfläck . Kromade fälgar

Chrome hjul är inte gjorda av krom , de är oftast bara stålhjul Galvaniskt med ett skikt av koppar , ett par lager av silverfärgad nickel och ett eller flera lager av nästan - transparent krom för att bevara och skydda nickel . Annars är hjulet inte annorlunda än någon annan .
Galvanisk korrosion

Det enda sättet på vilket en förkromad hjulet kan skada ett annat material är genom galvanisk korrosion , en typ av elektrokemisk korrosion som sker mellan metaller av olika typer när de är kvar i kontakt under långa tidsperioder . Krom kan korrodera mer reaktiva metaller som låglegerat stål , aluminium , galvaniserat stål och magnesium .
Förebyggande /Lösning

Det enklaste sättet att förhindra galvanisk korrosion är att hålla metallerna ur kontakt med varandra. Du kan åstadkomma detta genom att sätta en fysisk barriär som ett papper , kartong eller gummipackning mellan hjulet och axeln flänsen s monteringsytan . Ett tunt lager av icke ledande , vattenfast fett utför samma uppgift .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86606.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.