Hur konvertera en S197 Glassback

Syftet med en glassback tak är att ge passagerarna en öppen känsla medan ridning i en bil. Men till skillnad från en cabriolet, inte dra tillbaka taket inte. Dessa tak kan installeras på S197 Ford Mustangs - en modell med en kraftfull motor och en sportig design, först släpptes 2005. Att konvertera en S197 taket till en glassback tak, behöver du rätt utrustning och verktyg. Det är också viktigt att ha viss erfarenhet av att arbeta med bilar, eftersom du kan orsaka skador på fordonet om misstag görs. Saker du behöver
klassiker Concepts glassback kit, för S197 Ford Mustang
Marker
Maskeringstejp
Skärande cirkelsåg
Vindruta tätningsmedel set
Socket (tillval)
Drop duk (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Place maskeringstejp runt alla kanterna på sidopanelerna i bilen, speciellt dörrkarmar, så att du inte repa lacken under processen att flytta objekt in och ut ur dörrarna.
2

Täck bilbarnstolar med drop dukar för att undvika skador när du arbetar. Eller du kan täcka bara framstolarna med drop dukar, och lossa och ta bort baksätet på bilen för att skydda den. För att ta loss baksätet, känns direkt under vänstra sidan av sätet för en knapp, och tryck på knappen för att låsa upp den nedre delen av sätet. Upprepa samma sak för höger sida. För att ta bort den bakre delen av sitsen, använd en hylsnyckel för att ta bort alla bultar som fäster stolen i bilen - på undersidan och på toppen av sätet. Lyft ur gaveln och dra ut baksätet.
3

Skanna över glassback toppen att se till att det inte finns någon skada innan du installerar.
4

Center mallen medföljer glassback topp över taket på bilen, och tejpa fast den på plats. Trace mallen med en markör som visar var du kommer att skära taket.
5

Använd ett skärande cirkelsåg för att såga ut taket, efter mallen markeringar, och ta bort taket bit.

6

Sand färgen runt omkretsen av den öppna delen av taket, så att panelen kantning som ska rama öppningen kan fästas med speciell dubbelhäftande tejp.
7

Borra ett hål ca 1 cm från mitten av den bakre kanten av taket öppningen. Placera baksidan bård med bakre bromsljus längs den bakre kanten av öppningen. String trådar för bromsljusen genom hålet du borrade och ner genom bilen - kommer ut till tråden panelen i bakluckan på bilen. Anslut till lämplig bromsljuset tråd som anges i din instruktionsbok.
8

Placera dubbelhäftande tejp som medföljer din glassback kit på baksidan kantning, och försegla den på plats.

9

Placera dubbelhäftande tejp på varje sidopanel kantning, och tätning längs sidokanterna på öppningen.
10

Placera dubbelhäftande tejp på frontpanelen kantning, och tätningen längs framkanten av öppningen.
11

Ansök vindrutan tätningsmedel runt hålet som du borrade för trådarna.
12

Snap headliner bitar i plats på insidan av taket.
13

Placera glasskiva ovanpå öppnandet av fordonet.
14

Använd tätningsmedel medföljer satsen för att försegla kanterna på glaset till skivorna, runt öppningen av taket. När förseglade, utöva påtryckningar med händerna runt hela omkretsen av glaset.
15

Tape glaset på plats för extra tryck, med maskeringstejp. Låt det torka i 24 timmar, och sedan ta bort tejpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87658.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.