Hemlagad vatteninsprutning för Auto Motorer

Automobile motorer genererar obeveklig mängder värdelösa värme. Ett enkelt men ändå mekaniskt invasiv metod att ta bort mycket av motorer värme är genom vatten /metanol insprutning. I samband med en eftermarknad bolt-on och en ny motor melodi, kan dessa system förbättra effektiviteten, kraft och livslängd av bensinmotorer. Vatten /Meth injektion Basics

Även känd som ett ADI, eller anti-detonant injektion, systemet, denna typ av kylsystem används oftast med forcerad induktion motorer, eller de anställa användningen av sådana luftkompressorer som remdriven kompressor eller avgas-driven turbokompressorer. Sådana motorer används ofta luft-till-luft-kylsystem kallas laddluftkylare för att kyla den överhettade luften avgiften, men intag temperaturen är fortfarande hög och risk pre-detonerande bränslet innan det är helt komprimerad i cylindern.

ADI system injicera en finfördelad dimma in i förbränningsrummet innan cylindern. Som den blandning av vatten, metanol, luft och bensin in i kolven, den värme som skapas från kompression förångar vatten i stället för uppvärmning upp cylinderväggarna. Metanol brinner som bensin, men gör det vid högre tryck, så den effektiva oktantalet i bensin ökar. Addera Vad man kan förvänta

När det används ensamt, ADI-system ha försumbara effekter andra än kylning av motorn. I verkligheten är den sanna nyttan av ett ADI-system potential, särskilt i forcerad induktion motorer. Med en högre effektiv oktan och svalare luft laddning, tillåter systemet bilen tuner för att elektroniskt öka kompressionen i motorn och använda mer aggressiv tändning, vilket dramatiskt ökar effekten i motorn. De mer gynnsamma drifttemperaturer låta motorn arbeta längre under dess tröskel, vilket ökar livslängden på motorn.

Fordon som använder ADI-system är osannolikt att se bättre bränsleekonomi. Motorn kommer att bränna svalare, vilket kan lämna lite bränsle oförbrända i avgaserna. Detta kan skapa en mörk rök ur avgasröret, beroende på tillämpningen av systemet.
Hur du köper och Operate

ADI-system är allmänt tillgängliga för detaljhandeln och är oftast relativt billiga jämfört med intensivare motor och uppgraderingar transmission. Efter inköp, måste du välja vilken förhållandet mellan vatten och metanol är mest önskvärda i dina körförhållanden samt hur mycket som faktiskt kommer att injiceras i förbränningsrummet. Högre förhållanden är mer konservativ, och lägre ettor möjliggöra mer aggressiva motorstyrning. Det rekommenderas att ha din bil professionellt trimmad så att motorn kan anpassa sig till den nya bränsleblandningen, speciellt under högre belastningar. Vatteninsprutning i konservativa körsituationer är mer benägna att dränka motorn än förbättra dess prestanda.

Naturligtvis vattnet och metanol inte spontant verkar, så de måste lagras i tankar, som oftast installerade i stammen eller bakre luckan (förutsatt att bilen har en motor fram).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83250.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.