Performance Uppgraderingar för en Jeep 4.0

Mellan 1987 och 2006 använde Jeep en 4,0-liters, inline-6 ​​motor som sin standard motor. Ursprungligen var motorn utformats av American Motor Company, men det var senare förfinats av Chrysler. Om du vill öka prestandan av denna motor, kan du göra flera ändringar. Luftintag Konvertering

Jeep luftintagsöppning ligger under strålkastaren på förarsidan. Om du tar din Jeep terrängförhållanden på djupt vatten, är det möjligt att vatten kan komma in i motorn. Du kan lindra detta problem genom att använda ett PVC-rör och högkvalitativa luftfilter för att göra en annan port luftintag. Addera tungt svänghjul

När jeep motor är under stress, till exempel när du klättrar en brant lutning, kopplingsskivan kan splittras eller att motorn kan stängas av plötsligt. Detta kan fixas genom att lägga viktade tröghet ringar på baksidan av svänghjulet. Detta gör att motorn arbeta hårdare för att accelerera, men gör det lättare att arbeta på sluttningar.
Supercharger

Du kan lägga till en kompressor till Jeep 4,0 -litersmotor. En kompressor är en kompressor som kommer att använda forcerad induktion för att få in mer luft i motorn. Detta kommer att kraftigt öka mängden arbete som motorn är kapabel att göra, vilket ökar kraften. Många olika kompressorer finns att köpa och de kan vara dyra, kostar mellan $ 2.500 och $ 7000 eller mer.
Öka Stroke

Ett annat sätt att öka mängden luft in i motorn är att öka slaget. Ju mer luft som går in i en motor i en fullständig cykel, desto mer fungerar motorn är kapabel att utföra. Den totala luft i en cykel kallas deplacement. När du ökar stroke, ökar du förskjutningen. Detta kan lägga en betydande effekt uppgradering till motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85524.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.