Har en After Market intag påverka ljudet av ett avgassystem?

En prisvärd och enkel eftermarknaden modifiering är ett intag. Uttrycket "intag" används löst eftersom detta skulle kunna hänvisa till ett större intag, en tjockare filter, ett tunnare filter eller en kall luftintaget. Samtliga dessa berör ljudet av motorn. Typer av intag
p Det finns några olika alternativ för modifiering av ditt intag. En större intag ger mer luft till motorn. En tjockare filter ger motorn bättre skydd men ökar motståndet hos luften. En tunnare filtret lämnar motorn mer mottagliga för partiklar men minskar motståndet av luft till motorn. Och slutligen, ger en kall luftintag isolering till filtret för att förhindra att luft från att förvärmd till motorn. Detta tillåter mer luft att blåsas in i förbränningskammaren som kall luft är tätare och därför tar upp mindre volym.
Ljudeffekter
p Det finns två områden där det kommer att vara märkbar ljudskillnad, avgassystemet och motorn. I varje scenario motorn kommer vanligtvis arbeta hårdare. Detta är antingen ett resultat av ökad förbränning på grund av en högre volym av luft som levereras eller att det är ett resultat av mer luft begränsning till motorn. Hursomhelst, kommer motorn att arbeta hårdare och därmed producera mer brus. Avgaserna kommer bara att se en ökning av ljudet om det finns en ökad förbränning. Detta innebär att alla eftermarknaden alternativ ökar ljudet av avgaser förutom ökad luftfilter tjocklek.
Luft /bränsleblandning

alla scenarier diskuteras antar att en ökning i luft har åtföljts av en ökning av bränsle. Utan att matcha bränsle, ökade luft inte kommer att öka makten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95649.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.