Hur installerar jag en Eibach Sway Bar på en GTI MKV?

Den MKV GTI är den femte generationen av denna sportiga, rolig att köra kombi. Den GTI drivs av en 2-liters, turboladdad motor som ger det mycket imponerande acceleration, särskilt när strömmen kombineras med optimal utväxling i transmissionen. Men som de flesta lager bilar, GTI: s hantering, medan imponerande, är på den mjuka sidan. En av de vanligaste lösningarna på detta problem är att installera större inflytande barer. Dessa är rörformiga längder av metall bult till båda sidor av fjädring, en på framsidan och en på baksidan. När bilen körs runt ett hörn, dessa barer tvinga sidan av bilen närmast hörnet mot marken, minska krängning och öka greppet. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Square socket bitar
Vise grepp
Visa fler instruktioner
1 < p> Park GTI på ett plant underlag. Lossa hjulets muttrarna med ett däck järn eller en socket. Lyft bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar. Du kan antingen lyfta alla fyra hörn eller helt enkelt lyfta fram att installera den främre baren lyft sedan tillbaka för den bakre baren.
2

Ta bort muttern på krängningshämmaren ändlänk med kvadraten bit och en spärr. Placera den fyrkantiga bit i muttern. Håll bultänden länk med ett par skruvstäd grepp medan du lossa och ta bort muttern.
3

Demontera skruvarna som håller vingla parentes bar bussning till chassit med en 13 mm hylsa .
4

Lossa de 20 bultarna som fäster hjälpramen till chassit. Du kommer att behöva använda en socket förlängning för att nå några av bultarna. Höj domkraft under hjälpramen tills det stödjer hjälpramen. Placera en träbit mellan uttaget och hjälpramen så den inte blir repig.
5

Ta bort alla bultar som håller hjälpramen på plats. Ta bort A-arm bultar med en hylsa och spärrskaft och en breaker bar på slutet av spärr för extra hävstångseffekt. Sänk hjälpramen med domkraften.
6

Ta stångmaterialet gungning. Montera de nya bussningarna på Eibach bar om de inte redan är installerade. Placera bussningen monteras över bussningen. Placera den nya baren på plats, men lämnar den låste. Jack upp hjälpramen och installera hjälpramen bultarna för hand.
7

Bolt de krängningshämmare fästena i chassit. Dra åt bultarna hjälpramen. Sätt tillbaka A-arm bultar och dra åt dem. Bolt gungning länkarna stångände till bilen, med hjälp av skruvstäd grepp när du drar åt skruvarna med den fyrkantiga sockeln lite.
8

Ta bort muttern från slutet länken för bakre krängningshämmare. Fäst vise grepp på muttern så att hålla det säkert. Använd en 6 mm kvadratisk sockel bit för att lossa bulten.
9

Demontera skruvarna som håller bussningen fästen och bussningar till chassit. Sänk krängningshämmaren ut ur fordonet. Montera nya bussningar på den nya Eibach baren. Placera bussningen monteras över bussningen. Installera den nya krängningshämmaren i omvänd ordning mot demonteringen.
10

Installera skruvarna som håller bussningen fästet på chassit. Skruva ändlänkarna på uppskov genom att hålla bulten med skruvstäd grepp sedan dra åt muttern på bulten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95460.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.