Motorvärmare Typer

motorblocket värmare går tillbaka till omkring 1940 och garaget av en man vid namn Andrew Freeman. Freeman använde några extra slang och ett värmeelement från en gammal järn för att skapa en "värmare head bolt" för hans Model A Ford. Årtionden senare, och du kommer att vara hårt pressade att hitta en värmare huvud bult för din bil, men du kommer aldrig att bli brist på alternativ när det gäller att hålla bilens motor bekväm i mitt i vintern. Dipstick Blocktermostat

Dipstick blockuppvärmare är den enklaste typen, och kommer att räcka för de flesta situationer. En dipstick värmaren är endast avsedd att ersätta oljestickan med ett värmeelement på slutet som direkt värmer oljan. Medan mätsticka värmare endast producerar ca 90 watt, det räcker för att hålla de flesta motorer från att frysa tillräckligt stram för att förhindra start. Dipstick värmare är relativt billig, relativt universell och installera i bokstavligen sekunder. Nackdelen är att en mätsticka värmare endast kommer att ge tillräckligt med värme för att underlätta start, och det kommer att ta lite tid att värma en iskall motor.
Blockuppvärmare
< p> blockuppvärmare antingen bulten på motorblocket eller klamra sig fast vid det med hjälp av kraftfulla magneter. Blockuppvärmare är inte riktigt lika effektiv som värmare frysa plugg, men de är lättare att installera och ta bort. Uteffekten varierar från mellan 300 och 500 watt, men den siffran är lite vilseledande, eftersom aggregatet är externa och värmer metallen motorblocket, en viss mängd av sin värmeeffekt kommer att gå till spillo i stället för in i motorns kylvätska. Magnetiska blockuppvärmare är mycket lättare att installera än bolt-on värmare, men de är inte lika effektiva och kommer inte att hålla sig till en aluminium motorblock.
Freeze Plug Värmare

frysa plug värmare är den i särklass mest effektiva typen. En frysning plug aggregatet installeras i stället för en av din motor blockets frysa pluggar, ett värmeelement som sträcker sig från pluggen i blocket värmer kylvätskan direkt. Värmekonvektion cirkulerar vätskan genom motorn och kylaren, hålla allt trevligt och toasty. Freeze pluggar har två stora nackdelar: De är svåra och dyra att installera om du har en mekaniker gör det, och kan blåsa ut under höga kylvätsketemperaturer eller läckage runt tätningen
kylvätska Värmare

Denna typ av värmare installeras in-line i någon av de två värmeelement slangar. De är lätta att installera, bara något mindre effektivt än frysa plug aggregatet och är mycket mindre sannolikt att läcka eller misslyckas. Kylvätska värmare kan vara antingen statiska element som cirkulerar vätska genom värmekonvektion, eller kan använda en elektrisk pump till våld cirkulera genom motorn. Den senare typen är bäst - särskilt när den är installerad i den nedre kylarslangen - som motorns termostat kommer att hindra vatten rörelse genom systemet. En pump-typ värmare kommer att lägga lite tryck till arrangemanget för att uppmuntra vätskeflöde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96702.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.