Vad är meningen med Locking Rear End Differential?

Tillsammans med däck och fjädring, och förmodligen mer än motorn eller drivlinan, differentialer definierar karaktären av en bil. Medan de flesta förare sätter väldigt liten tanke till den typ av differential de använder, det är A och O för dem som sätter grepp över allt annat. Full skåp är ett mycket extremt exempel på denna strävan efter yttersta makten leverans - kanske lite för extrema för de flesta tillämpningar. Differential Basics

A är en anordning som gör att de vänstra och högra drivhjulen att vända vid olika hastigheter som du går runt ett hörn. En standard eller "öppen" diff gör detta genom att ta kraft från motorn och spinning en ihålig, cylindrisk fallet. Inuti det fallet är en uppsättning kugghjul som rider på axlarna gräva inåt. I ändarna på cylindern petar drivaxlarna, och på tips av drivaxlarna är kugghjul som griper dreven. Så länge båda drivaxlarna snurrar med samma hastighet, Dreven kvar och rutten makt lika. Men om en axel snurrar fortare än de andra, kugghjulen snurra runt som rör sig långsamt en och väg all makt till den snabbare rörliga hjul.
Koppling typ Limited Slip

standard koppling typ limited slip - "Posi" eller "Trac Loc," om du är en pensionär - använder en uppsättning av kopplingar för att låsa drivaxlarna till bärdrevet. När Dreven försöka rotera för att inrymma olika hjulhastigheter, roterar en tväraxel ansluten till dreven en tryckplatta bakom axelväxlar. Denna tryckplatta har en vågig "ansikte" som motsvarar vågiga spärrarna på baksidan av redskapet, som plattan roterar, toppar vågen driva bort från axelväxel och mot målet. Mellan tryckplattan och fall fastställa en koppling pack. Ju hårdare tryckplattan skjuter tillbaka, desto hårdare kopplingarna griper in. Detta arrangemang låser effektivt axlarna på bäraren, så så mycket som 50 procent av motorns vridmoment att gå till långsammare rörliga hjul.
Full Förvaringsskåp och Auto-Kassaskåp

Vissa skåp är i huvudsak bara kraftfulla varianter på koppling typ LSD, av vilka det finns många. Det som nämns ovan är en konstruktion gynnas av Eaton, men andra kan använda en enkel drev över axeln för att driva på kopplingspaketet. En "full-skåp" gör precis vad den säger: Det är helt låser axlarna tillsammans utan några bestämmelser för glidning. Full förvaringsskåp såsom Detroit Locker använder inga friktionsskivor alls. Snarare använder de en centrumskiva kallas armkorset i stället för kugghjulet, spindeln skivan har kuggar på båda sidor som ingriper matchande tänder på glidande "näsa bitar", som fäster till axlarna. En uppsättning fjädrar håller näsa bitar låsta till spindeln tills ett hjul börjar snurra snabbare än den andra. Vid denna punkt, de snabbare spinning nosstycke ramper upp och bort från spindeln och kopplar helt tills hjulhastigheter match igen.
Locker och nackdelar

En sann "full-skåp" - vare sig det automatiskt eller förare-engagerade - nästan alltid använder en viss variation på spider-och-näsa-piece design. Sanna skåp låser helt axlarna tillsammans när de är aktiva, vilket är bra för makt leverans. Men nackdelen med ett skåp av något slag är att det fungerar som en strömbrytare - det är antingen på eller den är avstängd. Detta kan vara ett verkligt problem för trafikanter pågående program, där smidig och progressiv är namnet på spelet för att hålla en bil på dess kurvtagning gränser. Kassaskåp fungera mycket bra när båda hjulen vänder samma hastighet, men bara när de är vända med samma hastighet. Resten av tiden de fungerar som en öppen differential. Och du kan inte lämna axeln låses på vägen, för då bilen inte vill vända.
Applications

Även om de kan vara mycket lätt, robust och smuts-enkel, skåp bara inte tenderar att klara sig bra någonstans utanför en dra remsan eller låg hastighet off-road trail. De fungerar fantastiskt i dessa applikationer, men att låta en förare att få hård-core dragkraft när det behövs och sedan köra bilen hem efteråt. Men road racing, rally och allt annat som kräver att bilen att vända i hög hastighet kräver långt mer progressivitet och finess än skåpet kan ge. Smidig och öppen tillämpning är namnet på spelet för allt som har att driva igenom eller ut ur en sväng. So:. Full-skåp för berget trail eller dra remsan och kopplings-eller någon annan-typ LSD överallt annars Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96846.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.