Hur man bygger en 426 Hemi

Chrysler 426 Hemi är en av de mest legendariska racing motorer som någonsin byggts, beror till stor del på dess överlägsna ventilsystem jämfört med den vanligare Chrysler 440 Hemi. Den 426 är en dödlig kombination av enorm förskjutning och omsorgsfullt utformade motor geometri som tillåter motorn att prestera mycket bra över hela rotationer per minut (RPM) sortiment. Dessa motorer kvar Chryslers fabriker i perfekt racing skick, men det finns fortfarande många alternativ för den som vill få ut mer effekt från denna big block. Saker du behöver Review, komplett uppsättning av amerikanska och metriska skiftnycklar
Basic fordonsindustrin hand och elverktyg
Visa fler instruktioner
1

Leta upp en lämplig motorblocket. Både nya och begagnade Chrysler Hemi motorblock finns att köpa genom många delar högprestandamotor tidskrifter samt din lokala bärgning gård.
2

Rengör motorblocket via "hot-tank." Magnaflux-testa motorblocket för sprickor och ojämnheter. Sonic-testa motorblocket för interna brister orsakade under original gjutning. Dessa prov är väsentliga för att bestämma motorns strukturella integritet, vilket kommer att avgöra motorns prestanda potential.
3

Utför motor-maskinbearbetning arbete. Detta omfattar:. Align-bryning vevaxellagren, kamaxellagren och alla åtta cylindrar motor, planande topplocket däck, rikta in den ventilsystem geometri, gradning och polering av olje gallerierna, och att ta bort överflödigt material för att spara vikt
4

Montera motorns vevaxel och ramlager. Var noga med att ersätta vevaxellager före installationen. Den roterande enheten (varav vevaxeln är en del) bör vara balanserad och blå-tryckt före installationen. Val av en ersättare motorns vevaxel är av liten betydelse i en fabrik förskjutning bygga som denna, lämnar valet till personliga preferenser. Det är dock rekommenderat att vevaxeln beläggas i en olje-shedding material för att minska friktionen mellan vevaxeln motvikter och motorolja.
5

Montera Kamaxel och kamaxelns lager. Kamaxel val är det mest kritiska steget i en motor bygga så kamaxeln bestämmer var i motorns rotationer per minut (RPM) bandet kommer det att skapa den mest hästkrafter och vridmoment. Den bästa typen av kamaxeln för 426 är en hydraulisk rulle setup som kommer att möjliggöra mycket extrema kamaxel specifikationer och ändå prestera bra på gatan. Förutom att prestera bra i en gata ansökan, varar den hydrauliska roller design längre än något annat alternativ. Kamaxel specifikationer kan falla inom ett brett intervall av godtagbara parametrar som bestäms av den avsedda användningen av motorn.
6

Installera motorns topplock. Valet av specifika cylinderhuvuden kraftigt varierar beroende på den avsedda tillämpningen av motorn, men några universella regler gäller: större intag och avloppsportarna är alltid bättre, är aluminium oftast bättre än järn, och dubbla ventilfjädrar är alltid bättre än enstaka sådana, särskilt med ovannämnda kamaxel inställning.
7

Montera insugningsröret och förgasaren. Insugningsröret val beror på motorns ansökan, men aluminium är nästan alltid bättre än järn, och en enda plan designen är bättre lämpad för racing än en dubbel-plan setup. Förgasaren bör ha fyra tunnor och flyta minst 750 kubikfot per minut för en motor av denna storlek.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96124.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.